Nummer 2

Nummer 2, 2012 gavs ut i maj 2012.
Tema: Jämställdhet

Kvinnlig doktor

Vad skulle en ökad kundtillfredsställelse om 57%, ökad motivation hos medarbetarna med 58% eller en trolig förbättring av känslan för ert varumärke kunna ge er? Större intäkter, bättre marknadsposition? Vad är nyckeln?

McKinseyrapporten "Woman Matter" menar att det handlar om jämställdhetsarbete.

Testa din självkänsla som ledare

Att leda jämställt innebär att vara medveten om de olika förutsättningarna som finns för män och kvinnor i organisationen, samt att ta hänsyn till dessa, så att alla individer behandlas lika och ges samma möjligheter. 

Laura Sjölander

När vi på redaktionen bestämde oss för att det här numret av webbtidningen skulle handla om jämställdhet, så trodde jag att jag som kvinna hade någorlunda koll på det här med jämställdhet.

Eller... var det kanske så att bara för att jag är kvinna, så ställde jag krav på mig själv i tron om att folk förväntade sig att moderna kvinnor faktiskt borde ha lite mer koll på jämställdheten? 

Nyheter

Studera ledarskap i din smartphone! Ledarskapsskolan som kostnadsfri app- nu även för Android.

Breddat kursutbud med JGL, utbildningen som hjälper er med jämställdhetsprojektet samt relationsskapande ledarskap "Relational Management" bland annat. 

Att leda genom andra chefer kan vara svårt, nya kurstillfällen i Indirekt Ledarskap. 

Fler artiklar...

Dela den här sidan


Gratis ledarskapstips

Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.