Nummer 1

Kvinnan talar via walkie-talkie

För några år sedan gick det på TV en serie som hette "Värsta Språket". Som ledare är det värsta språket ett språk utan ansvar.

Att kommunicera via ett språk med ansvar stärker dig som ledare och ökar dina möjligheter till ett framgångsrikt ledarskap.

Exempel på språk utan ansvar är:

Markus Amanto bjuder dig på fem snabba, konkreta och direkt användbara tips för hur du blir mer framgångsrik i din kommunikation som ledare.

Förmågan att kommunicera på ett tydligt och effektivt sätt är i hög grad avgörande för din framgång som ledare. I många fall tränar vi allt för sällan denna förmåga eller får användbara tips som vi kan applicera direkt i vårt vardagliga ledarskap.

Markus Amanto.

Det som inte är kommunicerat existerar inte.

Första gången jag hörde det var på en kurs där min kursledarkollega la fram denna tes till gruppen. Jag tyckte först det lät lite bryskt, men ju mer jag tänkte på det insåg jag sanningen i uttalandet.

Citat

"När jag gör mig redo att tala till människor, spenderar jag två tredjedelar av tiden med att tänka på vad de vill höra och en tredjedel av tiden med att tänka på vad jag vill säga."

(Abraham Lincoln)

Dela den här sidan


Gratis ledarskapstips

Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi dig varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.