Nummer 2

Maria Paijkull

Vi intervjuar Maria Paijkull som är författare och psykosynteskonsult.

Hon skrev "Jo, du kan!" tillsammans med Lars-Eric Uneståhl om mental träning, följt av "Folkhopen inom oss - lär känna dina delpersonligheter" med övningar för att förstå oss själva bättre.

Hennes senaste bok heter "Finn din inre ledare" och är en praktisk arbetsbok med övningar att göra själv. Den första upplagan sålde slut och nu finns den andra upplagan att köpa.

Feedback mellan två människor

Feedback är en gåva.

En gåva jag ger för att utveckla den andra personen och relationen oss emellan, som samtidigt bekräftar den andra personen som människa.

Hjalmar Söderberg skrev i Doktor Glas år 1905 följande ord: "Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill inviga människorna någon slags känsla, själen ryser för tomrummet och vill kontakt till vad pris som helst".

Här har vi samtal diverse definitioner av konflikt som vi funnit i olika sammanhang. Ordet konflikt kommer för övrigt av latinets conflictus som betyder sammanstötning.

"En konflikt är en interaktion mellan minst två parter där minst en part: 1) har önskemål som känns för betydelsefulla för att släppas 2) ... och upplever möjligheterna till sina önskemål blockerade av motparten."
(Wikipedia)

Fler artiklar...

Dela den här sidan


Gratis ledarskapstips

Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi dig varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.