Nummer 2

Robert Kiyosaki och Kim Kiyosaki tillsammans med Markus och Filippa Amanto.

Robert Kiyosaki har skrivit flera bästsäljare och har toppat boklistor över hela världen bland annat med boken "Rich Dad, Poor Dad".

Han ägnar en stor del av sin tid åt att hjälpa andra människor att utveckla sin ekonomiska läskunnighet, sitt entrepenörskap och sitt ledarskap.

Vi hade förmånen att träffa honom för en tid sedan i Stockholm och har här samlat några av hans tips kring ledarskap.

När det är dags att förhandla om de pengar du får tillgängliga för att lägga på utveckling av ditt ledarskap kan det vara på sin plats att fräscha upp grundläggande färdigheter när det gäller att förhandla.

Vi har sammanfattat sju tips som dig att förhandla på ett sätt så att alla känner sig som vinnare efteråt (vilket betydligt underlättar det framtida samarbetet).

1. Kommunicera klart och tydligt

Tala i jag-form, lyssna aktivt och ställ frågor, fokusera på att förstå mer än att bli förstådd.

Undersökning efter undersökning visar att hur man upplever sin chef som ledare och person ofta värdesätts högre än storleken på lönen och andra förmåner.

I detta avsnitt av WebTV:n ger Markus Amanto dig tre konkreta tips för hur du kan leda med värme för att nå hållbara resultat tillsammans med dina medarbetare.

Kvinna lyssnar intresserat vid utbildningstillfälle.

Det undersöks och skrivs en del på nätet i dessa dagar om lågkonjunktur och dess påverkan på företagens satsning på utbildning.

Vi har här samlat ett axplock.

{jumi [*8]}Det är i lågkonjunkturer man ska satsa{jumi [*9]}

"Personalutbildning är det första företagen drar in på i dåliga tider.

- Det är helt fel, säger arbetslivsforskaren Siv Their. Det är i lågkonjunkturer man ska satsa. Det är då det finns tid - och när det väl vänder är medarbetarna väl förberedda."

Högsommarvärmen är här, åtminstone i skrivande stund. WebTV-avsnittet som du hittar bland andra ting i detta nyhetsbrev handlar just om värme, hur du skapar mer värme i ditt ledarskap för bättre och mer hållbara resultat.

Dela den här sidan


Gratis ledarskapstips

Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.