LedarskapsMagasinet

Markus Amanto

"En konflikt är när man är oense om någonting, stort eller litet."

"En konflikt är när man tar till kärnvapen mot varandra."

En av mina största aha-upplevelser kopplat till konflikter kom när jag satt som kursledare på en kurs där två olika kvinnor fällde ovanstående kommentarer om vad de ansåg vara definitionen på en konflikt.

 

Det finns många olika böcker, kurser och annat på temat konflikter. Det är också min erfarenhet att konflikter på många arbetsplatser kostar stora summor pengar i förslösad energi.

Jag tror att konflikt är naturligt mellan människor och som du kan se av citaten i detta nummer av Ditt Ledarskap så tror jag också att de innehar en fantastisk utvecklingspotential. De leder oss mot ökad medvetenhet, förbättrat samarbete och nya kunskaper.

För att kunna hantera konflikter är det ju bra att ha en gemensam plattform gällande vad som är en konflikt. Som i ovanstående exempel då en kvinna tyckte en konflikt var då man hade olika uppfattningar om något och den andra att det behövde tas till kärnvapen innan det räknades som en konflikt.

Du kan säkert gissa att det blev en utmaning att tala om behovet att konflikthantering med denna skillnad.

I detta nummer av Ditt Ledarskap har vi sökt samla kunskap och inspiration på temat konflikter för att stödja dig i din roll som ledare i din vardag.

För din framgång,
Markus Amanto


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.

Gratis ledarskapstips

Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi dig varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.