Tid visualiserad av urtavla i moln.

Det är bland de rättvisaste tillgångar som finns fördelade här i världen. Alla har vi 24 timmar per dygn, oavsett ålder, ekonomisk status eller härkomst. Hur vi använder dessa 24 timmar avgör i hög grad kvaliteten på vårt liv och ledarskap.

Alltså fyra tips för att effektivare använda din tid:

1. Skriv ner 6 saker du vill få gjort i morgon
Innan du går och lägger dig (alltså dagen innan!), skriv ner de 6 viktigaste sakerna du vill få gjort kommande dag i prioritetsordning. När du vaknar nästa dag gör du de sakerna i ordning, utan undantag. Saker du eventuellt inte hinner med flyttas till nästa dag.

2. Svälj den fulaste grodan först
Det finns en bok med detta namn. Kort och gott, om du använder listan i punkt 1 gör den obekvämaste/jobbigaste saken först. Saker du skjuter upp av bekvämlighet ligger bara och tar energi, när du klarat av dem går resten ofta som en dans.

3. Fira dina framgångar
Ge dig själv uppskattning när du klarat av något, stort eller mått. Bocka inte bara av på din lista eller stryk över, skriv Seger! eller Framgång! istället. Att fira små framgångar gör underverk för din personliga effektivitet.

4. Planera in VFSH-tid
Att planera in VFSH-tid i din kalender ser ut som viktigt tid och blir tid där andra sällan vågar planera in annat om de har access till din kalender. Använd sedan din "Va F-n Som Helst" tid till att ta tag i saker som blivit liggande eller annat som behöver din uppmärksamhet bortom vardagens upptagenhet.


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.

Gratis ledarskapstips

Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi dig varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.