Vi kan tycka mer eller mindre om att sätta mål, men faktum är att så gott som alla saker som åstadkommits här i världen började som någon form av mål. Här kommer fem snabba tips för att sätta bra mål nu vid nyår eller vid andra tillfällen i din vardag som ledare..

1. Skriv ner målen
Det händer något nästan magiskt när man för ner mål på papper. Det hjälper dig också att formulera målet på ett tydlgare sätt.

2. Hitta en struktur som passar dig
En struktur att sätta mål kan vara en bra hjälp. Ett exempel på en vanligt använd sådan är SMART. Finns beskriven bland annat på:http://www.ltkalmar.se/lttemplates/SubjectPage____7493.aspx

3. Skapa atmosfären
Sätt på en skiva med musik som gör dig uppåt och full av energi, sträck på kroppen och räta upp bröstkorgen, lyft blicken och säg ett högt och ljudligt "JA!" innan du börjar.

4. Dela dina mål
Att dela dina mål med någon annan du har förtroende för är ett utmärkt sätt att få stöd, att få en extra drivkraft i att ta ansvar för dina mål och någon att antingen dela glädjen med när du uppnått målet eller få hjälp att dra lärdomar om du inte nått målet.

5. Det är inte målet som är det viktiga...
Kom ihåg, det är inte huruvida du når målet eller ej som är det viktiga. Det viktiga är personen du blir på vägen mot ditt mål.


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.

Gratis ledarskapstips

Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi dig varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.