Här kommer årets traditionella julhälsning från oss på Altaleda.

Denna gång i form av en film där Markus Amanto berättar om tre delar i ett framgångsrikt och hållbart ledarskap:

1. Kontakt med sig själv

2. Kontakt med andra

3. Påverka andra

Klicka på filmen nedan för att starta den.

 

1) Kontakt med mig själv

Hur kommer jag i kontakt med mig själv?

Ta dig tid och utrymme för att låta dig själv träda fram och ta en paus från vardagsmyllret av tankar och måsten genom att vara ute i naturen, yoga eller meditera t ex.
Reflektera över dagens/veckans/årets händelser, vad väcker upplevelserna för tankar i dig och vad kan du lära dig av dem? Kontemplera över vad som är verkligen viktigt för dig i livet, vad är dina livsmål? Vad vill du ha åstadkommit? Vad vill du att andra ska berätta om dig, när din tid här på jorden är kommen?

2) Kontakt med andra

Är du i kontakt med dig själv, så är det lättare att kunna vara dig själv fullt ut utan att låtsas. Du blir autentisk, äkta i ditt ledarskap. Du kan handla utifrån dina värderingar och livsmål, eftersom du tagit dig tiden att utforska dem.

När du söker kontakt med andra, är det viktigt att sätta intentionen med mötet med en annan människa. Vad vill du åstadkomma i din kontakt med andra?

För att kunna skapa en äkta och givande kontakt med dina medarbetare bör du förstås också vara genuint intresserad av den andre. Ägna mer tid åt att försöka förstå den andra personen, än att du ska bli förstådd.

3) Påverka andra

Har du en god kontakt med dig själv och även har en god kontakt med andra, kan du också påverka andra genom ditt ledarskap.

Viktigt är att du har funderat över vad meningen är med din påverkan. Varför vill du påverka andra?

Var också tydlig med vad du önskar och förväntar av andra. 
Tydlighet skapar trygghet, brukar man säga.

Genom att vara tydlig i din kommunikation och att vara tydlig med meningen och intentionen skapar du ett hållbart ledarskap.

 
Gratis ledarskapstips

Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi dig varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.