Såg häromkvällen en intressant film. Den heter "The Shift" och handlar om skiftet från ett liv först och främst baserat på ambition till ett liv först och främst baserat på mening.

Min fru fick filmen av en god vän i födelsedagspresent så det fanns säkert en mening med att jag hamnade framför densamma.

Med i filmen var bland annat Wayne Dyer, internationellt känd talare och författare. Handlingen utspelade sig nästan uteslutande i de sagolikt vackra miljöerna på Asilomar på Kaliforniens kust.

Ett viktigt koncept i filmen var att släppa taget. Att till exempel skapa en tydlig bild av vad vi önskar i livet eller i projeket vi är ledare för, och sedan släppa vår känslomässiga koppling till resultatet, det vill säga att ha en tilltro till att saker blir på bästa möjliga sätt och att vara öppen för de möjligheter som kommer att dyka upp.

Man kan säkerligen kalla filmen andlig, jag tyckte den var sevärd och tänkvärd gällande hur vi lever våra liv. Den talade också om konceptet att använda vår egen upplevelse som inre kompass i livet.

Om det känns bra och du känner dig inspirerad så är du troligen i linje med din mening. Om du får kämpa och slita, om det känns som du kämpar motströms och det inte känns bra, så är det mycket troligt att du kämpar i mot ditt livs mening.

Jag uppskattade också att filmen både var en "spelfilm" där man kunde följa flera personer genom filmen och samtidigt en "utbildningsfilm" med många kloka tankar och lärdomar. Den är cirka två timmar lång och första gången jag såg den hade jag tänkt pausa den och göra lite snacks, men insåg när filmen var slut att jag blivit så inne i filmen att jag glömt bort det...

Jag skulle kunna summera med att filmen handlar om att:

  • hitta ditt unika bidrag till världen och leva i det,
  • må bra,
  • slappna av i förhållande till prestation.

Mer om filmen finns bland annat på http://www.dyermovie.com/ (på engelska). Jag hittade den även på Vattumannens bokhandel när jag sökte: http://www.vattumannen.se/Product.aspx?ProdNo=F001339.

Gratis ledarskapstips

Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi dig varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.