Med denna underbara historia vill vi önska er alla en fridfull jul och en härlig start på det nya året 2013.

"En liten pojke hade nyss lärt sig räkna. Han älskade att räkna och räknade allt som kom i hans väg. En dag satt han vid köksfönstret och tittade ut. Det snöade ute och eftersom pojken inte kunde göra något roligare än att räkna, började han räkna snöflingorna som föll på en gren i ett plommonträd nära köksfönstret.

Pojken satt länge och räknade och blev nyfiken på hur många snöflingor som grenen skulle orka bära och vad som skulle få den att brista. Nu var han uppe i 7 470 snöflingor och precis när han räknade till 7 471 så brast hela grenen med ett väldigt brak.

Pojken tänkte länge på hur det kom sig att det bara behövdes en enda snöflinga extra för att få den stora grenen att brista.

På kvällen satt han med sin mor och tittade på nyheterna. När de var slut tittade han frågande på sin mor och sade: Tänk om vi bara är en enda människas goda gärning från fred på jorden?"

(ur boken "Varför växer gräset" av Klas Hallberg och Magnus Kull).

Gratis ledarskapstips

Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi dig varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.