När du ska välja din chefsutbildning finns det flera olika saker att tänka på.

Det är vår erfarenhet att det är viktigt att stanna upp och tänka över varför du som chef egentligen vill gå en utbildning.

  • Vad vill du ha ut av utbildningen?
  • Vad känner du att du saknar som ledare?
  • Är det något specifikt du vill bli bättre på som chef och ledare?

Olika typer av chefsutbildning

Upplägget på din chefsutbildning kan också vara värt att tänka över. Det finns utbildningar såsom UGL, The Human Element och Psykosyntes som är intensiva upplevelser över fem sammanhängande dagar.

Sedan finns det utbildningar såsom Klart Ledarskap, Situationsanpassat Ledarskap och NLP som är upplagda i "moduler" och fördelade över tid.

En intensiv kurs i internatform kan hjälpa dig ta stora steg i din utveckling som chef då du har möjlighet att släppa vardagslivets krav och måsten för en stund och kan koncentrera dig fullständigt på din egen personliga utveckling. Men samtidigt måste din utbildning samtidigt passa in i övriga livet och ibland kan en utbildning uppdelad på moduler vara lättare att passa in.

Ibland kan en distansutbildning passa bättre. Vår distansutbildning i ledarskap ger dig full frihet då du inte behöver vara på en speciell plats vid en speciell tidpunkt och du har möjlighet att lägga upp en studietakt som passar just dina förutsättningar. 

Mer hjälp att välja chefsutbildning

Vi har även en separat guide för dig som är ny som chef.

I denna artikel kring bra egenskaper som chef får du tips kring vilka färdigheter du kanske vill satsa på att utveckla.  

Tveka inte att kontakta oss via mail eller telefon på 08-580 800 40, om du vill bolla med oss kring om någon av våra tjänster (UGL, LEDARSKAPSSKOLAN, eller föreläsningar) skulle hjälpa dig som chef vidare i din utveckling och hjälpa dig att bli mer framgångsrik i ditt ledarskap. 

Veckovisa tips för ditt ledarskap

Få kostnadsfria tips för ett mer framgångsrikt ledarskap varje vecka i vårt e-postutskick Veckans Ledarskapstips.

Gratis ledarskapstips

Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi dig varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.