Här hittar du fler svar på frågor vi brukar få om UGL som utbildning med tillhörande kringfrågor.

Varför skiljer det i pris mellan olika arrangörer ?

Denna utbildning har under en längre tid betraktats som lite av en folkutbildning, det vill säga att den legat lägre i pris än många andra ledarskapsutbildningar som har motsvarande omfattning. Den har till och med uppfattats som billig, speciellt i förhållande till vad många får ut av den.

Skillnaden i prissättning mellan olika arrangörer kommer av att när man väl är utbildad och certifierad som handledare, och fortsätter uppfylla kriterier för fortbildning med mera, så kan man välja sitt eget pris att sätta på kurs. Priserna kan också variera för en UGL-kurs i Stockholm och andra delar av landet.

Vissa leverantörer väljer då ett högre pris för att det till exempel ska matcha deras övriga utbud medan andra skapar en lägre prisprofil på kursen. Vi har upplevt mycket väl genomförda kurser med nöjda deltagare i både det högre och det lägre prisintervallet.

Vem är ansvarig för utbildning och fortbildning av handledare?

Det är Försvarshögskolan som står bakom UGL och ansvarar för denna utbildning av handledare. De upprätthåller också ett aktuellt register över handledare som är godkända att genomföra samt arrangera dessa utbildningar.

Hur lång är kursen, när börjar samt slutar den?

Vanligtvis inleds kursen under förmiddagen eller vid lunchtid på måndagen. Den håller sedan vanligen på fram till lunch på fredagen eller en bit in på eftermiddagen. Detta kan variera något mellan olika arrangörer. Kursen genomförs dock i internat så att man bor på plats och det ingår kvällspass under de fyra kvällarna.

Har du läst första sidan med frågor samt svar om UGL?

Gratis ledarskapstips

Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi dig varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.