Guide till teambuilding

När du letar efter teambuilding i Göteborg är det inte alltid lätt att veta vad man ska välja. Det finns många olika sorter och leverantörer av teambuilding. Göteborg är inget undantag.

Frågor innan din teambuilding

En viktig fråga att ställa dig själv när du ska välja teambuilding oavsett om det är i Göteborg eller på annat, är vad syftet med insatsen är. Alltför ofta stöter vi på köpare av teambuilding som inte tagit sig tid att reflektera över detta.

Har de tur kommer de i kontakt med en kompetent arrangör eller konsult som kan hjälpa dig i att klargör ditt syfte med er teambuilding.

Göteborg erbjuder flera bra leverantörer, men du kan också ha oturen att hamna hos något som inte tar sig tid att klargör detta och då är det lätt att ni bokstavligt kastar pengarna i sjön.

Före er teambuilding i Göteborg – hur mogen är gruppen?

En annan viktig del att vara tydlig över är i vilken utvecklingsfas ditt team befinner sig. Är det en ny grupp, med en eller flera nya personer, bör en teambuilding i Göteborg lämpligen inrikta sig på att lära känna varandra bättre, att skapa en grundläggande struktur och tydliggöra förväntningar.

Med en befintlig grupp händer det oftare att man söker teambuilding när det uppstått konflikter och energitapp i teamet. Då är det extra viktigt med kompetenta utbildare eller handledare som förmår anpassa er grupputveckling efter detta behov.

Var i Göteborg?

Var ni ska hålla till i Göteborg är också en god fråga att ställa sig? Ska ni övernatta? Har ni småbarnsföräldrar som behöver åka hem tidigt från er teambuilding.

Generellt är vår erfarenhet att flera kortare insatser över tid lönar sig bättre än en längre teambuilding vid ett tillfälle.

 

Gratis ledarskapstips

Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi dig varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.