Veckans Ledarskapstips

En minut för bättre feedback

Vi skickar med dig ett kort videoklipp där Markus Amanto delar med sig av vilka 3 frågor du ska ställa dig innan du ger feedback till dina medarbetare

Här kan du som är intresserad läsa mer om Markus eller boka in honom på en föreläsning kring ledarskap och relationer.


Skapa luft i kalendern

Undvik att överbelasta din kalender och dig själv genom att skapa luft i din tidsplanering.

Här tipsar Markus om ett av sina favorittips kring tidsplanering:

Ett av mina favorittips för tidsplanering är en person som jag kom i kontakt med som hade för vana att skriva in ett block på två timmar varje vecka i sin kalender som han döpte till VFSH. Detta syntes i den gemensamma kalendern på jobbet och kollegorna vittnade om hur de inte vågade boka in något annat i hans kalendern då den där VFSH-tiden så mäkta viktig ut.

Ingen vågade sig heller på att fråga vad förkortningen stod för utan antog helt enkelt att det var något utomordentligt viktigt som dolde sig bakom den förkortningen under devisen "ju fler bokstäver i förkortningen, desto viktigare var den troligen".

Det visade sig senare att hans förkortning stod för "Vad F-n Som Helst". Genom att planera in denna tid i sin kalender så gav personen i fråga sig själv möjlighet att ägna de två timmarna åt just vad f-n som helst. Det kunde vara att städa skrivbordet, vila en stund eller att slutföra något projekt som behövde lite extra uppmärksamhet, men det gav honom ett utrymme att regelbundet hinna med sådant som annars skulle bli liggande på grund av en överbelamrad kalender.


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.