Veckans Ledarskapstips

Grupputveckling på distans

Vill ni utvecklas inom din organisation, men saknar möjlighet att komma ifrån? Eller är du chef över medarbetare som inte befinner sig under samma tak som du?

Då kan ni läsa tillsammans på distans!

LEDARSKAPSSKOLAN ger er möjligheten till effektiva studier i studiecirkelform över webben.

Kontakta oss för mer information och kreativa upplägg för just er organisation.


Personlig utveckling i hängmattan

Här tipsar vi om några populära titlar hos bibliotek och bokaffärer för sommarens personliga utveckling under lata dagar på bryggan, picknickfilten eller i hängmattan.

Om tankar, stress och harmoni

Tänka, snabbt och långsamt, av Daniel Kahneman, professor emeritus i psykologi. Är du nyfiken på eller behöver lära dig mer om hur vi människor fungerar rent kognitivt och intellektuellt vad gäller tankeprocesser, hur vi tar in intryck och fattar beslut, så är bokvalet givet för din sommar. Boken berättar om olika studier och experiment och ger dig en del övningar, vilket kan ge dig massor av inspiration att använda inom ditt arbetsområde. Arbetar du med människor i någon grad, måhända som ledare eller inom marknadsföring osv så finns här några riktiga godbitar att upptäcka.

Din väg till mindfulness. Steg för steg i åtta veckor av Danny Penman, Mark Williams. Nyutkommen bok, där författarna studerat oro, stress och depressioner i 30 år, vid bl.a Oxford University. Här får du lättillgängliga tankar om hur du finner ro och tillfredsställelse i en stressad omvärld. I boken finns övningar för mindfulnessmeditationer. En CD med åtta meditationer medföljer.

Om personliga varumärken och Jante

Du säljer! Personlig marknadsföring av Mia Törnblom.
För dig som vill skapa ett personligt varumärke, för att kunna konkurrera . Tips på hur du skapar förtroende, övertygar och tar plats, både som anställd, egen företagare eller som arbetssökande.

Att överlista Jante - Om konsten att lyfta sig själv och andra av Tomas Gunnarsson.
Vi har tidigare skrivit om varför det är viktigt för organisationens framgång att hålla Jante långt borta från fikarum och konferenssalar. Lär dig att se tecknen på när du eller någon annan, kanske oavsiktligt, trycker ned andra i Jante-anda.

Om introverta personligheter

Tyst : de introvertas betydelse i ett samhälle där alla hörs och syns av Susan Cain.
På sistone har den inåtgående personlighetstypen lyfts fram, personerna som förut kallades blyga. Ta dig tiden att lyssna till de inom din organisation som du uppfattar som tystlåtna. Introverta personer har ofta uppfinningsrika idéer och knivskarpa observationer som bara väntar på att upptäckas och användas till organisationens fördel. Eller kanske du som ledare själv är introvert? Då har du sällan behov av att stå i centrum och kan istället delegera ut arbetsuppgifter som kräver en plats i rampljuset.

Var köper jag böckerna?

Böckerna köper du hos Adlibris eller Bokus.

PS: E-böcker väger inget!

Orkar du inte släpa på tunga böcker kan du läsa en e-bok i din läsplatta eller på din smartphone.
Bokus och Akademibokhandeln använder appen Dito. Adlibris e-bok app heter Adlibris e-bok på Appstore. För e-böcker på din Android-enhet rekommenderar Adlibris appen Aldiko som även en del bibliotek använder, där du kan koppla samman ditt lånekort till appen och sedan låna e-böcker gratis.

 


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.