Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Höstmörkret kommer allt tidigare på kvällen i skrivande stund. Om just mörker, och ljus såklart, handlar denna veckas tips.

Jag arbetar för övrigt just nu på en ny onlinekurs på engelska, kanske vill du, eller en kollega, kura i höstmörkret med en av mina svenska kurser som finns på: kurs.se

Varma hälsningar,
Markus Amanto

Bejaka ljuset inom dig själv

Det är lätt att se sig om i världen idag, och säkert för hundra år sedan också, och tänka att de “mörka” krafterna är på väg att vinna. Det är kriser i Nordkorea, terrorhot här och där, konflikter på jobbet som ter sig olösliga. Jag tror att en av huvudorsakerna till att det är så, är att en övervägande del av människor inte inser vikten av ljuset inom dem själva.

Som Marianne Williamson sa (vilket jag för övrigt i många års tid hade fått för mig var ett citat av Nelson Mandela): “Vår djupaste rädsla är inte att vi är otillräckliga. Vår djupaste rädsla är att vi är kraftfulla bortom mätbarhet. Det är vårt ljus, inte vårt mörker, som skrämmer oss mest.”

Den så kallade kampen mellan ljuset och mörkret, mellan det goda och onda, finns ju återgiven i både sagor, böcker och filmer såsom Stjärnornas Krig. Jag tror att det är först när vi inser och accepterar att vi har båda inom oss, för att sedan bejaka ljuset framför mörkret, utan att förtrycka mörkret, som vi kan låta ljuset “vinna” också utanför oss själva.

Jag är övertygad om att en av de viktigaste uppgifterna för dig som ledare är att acceptera mörkret inom dig själv och att samtidigt bejaka ljuset. Att likt fanbärarna vid Olympiska spelen vara bäraren av ljuset i ditt team, genom både medgång och motgång. Även när andra kanske inte orkar eller vill göra det. Att hitta ljuset inom dig och vad det betyder för just dig, det lämnar jag med varm hand till dig. 

Så veckans tips, nästa gång du kommer på dig själv med att jämra dig över, eller förbanna, mörkret i vår värld, tänd ett ljus istället och bli en ledare som sprider ljuset till människorna omkring dig. Kanske består det ljuset av ett leende, en omtanke uttryckt i ord eller en hoppfull vision om allt ditt team skulle kunna vara.


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.