Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Det lackar mot slutet av året och det är en tid som för mig handlar mycket om gemenskap, om att må bra och om reflektion.

Ett av mina favorithjälpmedel för att just må bra och reflektera är tänkvärda citat, så de kommande veckorna runt nyåret kommer jag därför att bjuda på några av mina personliga favoriter tillsammans med mina tankar kring hur de kan höra ihop med ditt ledarskap.

Varma hälsningar,
Markus Amanto

PS: Gemenskap är det många som säger att de upplever på en UGL-kurs, nu hittar du alla datum för 2015 på UGLkurser.se.

Med en dåres envishet

"Vardagliga saker gjorda konsekvent skapar ovanliga resultat" (Keith Cunningham) 

Låt oss börjar med den första delen; "vardagliga saker". Det finns många varianter på vad som sagts om att vi ofta överskattar vad vi kan göra på kort sikt och underskattar vad vi kan göra på lång sikt.

När jag tittar tillbaka på de viktigaste resultaten i mitt liv så har de i flesta fallen kommit till genom att ändra små saker i vardagen, att skapa nya rutiner och att göra det uthålligt. 

En av mina lärare, Jim Rohn, var en smärre citatmaskin och han har bland annat sagt att disciplin är bryggan mellan mål och ... Om vi relaterar detta till Keiths citat ovan så är ordet konsekvent också en nyckel här. 

Jag slutar aldrig förundras över hur ett droppande vatten för eller senare gör ett hål även i den hårdaste sten. 

Ett av mina egna exempel är att jag i flera års tid hade jobbat på att gå ner de sista kilona till min idealvikt (den vikt jag satt upp som ett mål för mig själv). Jag provade på alla möjliga sätt med olika träning och kost, och kom en bra bit på väg, men lyckades inte bli kvitt de sista trilskande kilona.

Sen en dag fick jag för mig att jag skulle göra en liten ändring i mina rutiner. Varje gång jag blev hungrig mellan måltider skulle jag dricka 1-2 glas vatten istället för att äta något. Några månader senare förundrades jag över hur kilona rasade och jag samtidigt mådde bättre med ännu mer livsenergi.

I ett annat fall när jag jobbade som säljare så bestämde jag mig för att jag ville få resultat som överträffade vad jag tidigare trott var möjligt. Efter att ha experimenterat med allsköns metoder var det en liten sak som gjorde skillnaden. 

Jag bestämde mig för att ta en ny kontakt varje dag med en potentiell kund som jag inte haft kontakt med tidigare. Det kan låta lite, men faktum var att ett halvår senare hade mitt säljteam de största intäkterna inom hela organisationen.

Ibland tror vi att vi måste göra de stora, omvälvande förändringarna för att uppnå våra drömmar eller skapa helt nya resultat som vi inte haft tidigare. Jag tror att nyckeln ligger i att se över dina vardagsrutiner och göra en liten ändring där. 

Om du försöker ändra för mycket på en gång är det lätt att du blir överväldigad, men en om du väljer det droppande vattnets väg så ändrar du en liten sak och fortsätter sedan med en dåres envetenhet att göra den om och om igen.


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.