Veckans Ledarskapstips

Först, ett ord från våra sponsorer...

En föreläsning om ledarskap och relationer kan hjälpa er då ni står inför en förändring. Markus Amanto är en omtyckt och ofta anlitad föreläsare, som har 19 års erfarenhet av ledarskap


Hur du undviker de två vanligaste misstagen ledare gör i förändring

Det enda som är konstant är att saker och ting förändras. Som ledare ställs vi nästintill dagligen inför att skapa eller delta i förändringar.

För att förstå dessa två vanliga misstag som kostat mycket obehag, tapp i produktivitet och dyrköpta lärdomar behöver vi förstå en av grunderna i biomekanik, nämligen friktion.

Friktion är en kraft som är som störst i startögonblicket. Just när du ska börja flytta ett stillastående föremål krävs det som mest kraft för att skapa en förändring och motverka friktionen som vill behålla status quo.

När du väl fått det du vill flytta, eller förändra, i rörelse - behövs en mindre och kontinuerlig kraftinsats för att behålla rörelsen i önskad riktning.

Misstag 1: Distraktion och okunskap leder till en för liten och ofokuserad kraftinsats i starten

Hur du undviker det:
Se till att fokusera din energi i i början av en förändring. Lägg det mesta av din insats här - i starten. Jobba för att skapa rörelse.

Skapa motivation hos dig själv och andra, genom att vara tydlig med motivet bakom förändringen.

Misstag 2: Överansträngning eller brist på disciplin gör att förändringen tappar fart eller stannar av helt

Hur du undviker det:
Skapa nya vanor som stödjer förändringen. Vi bygger större delen av vårt liv på vanor och ritualer, underskatta inte deras påverkan.

Gör slutmålet med förändringen så levande så att du känner tillit och kan slappna av. Återhämtning är viktigt för att kunna fortsätta tillföra en kontinuerlig, jämn energi för att hålla förändringen i rörelse.

 


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.