Veckans Ledarskapstips

Praktiskt och teoretiskt ledarskap

Orsaken till att UGL-kurserna är så omtyckta beror till stor del på det upplevelsebaserade lärandet. Prova dina vingar i en grupp, reflektera över det som skett och därtill får du teorin som en förklaringsmodell.

"En kurs som på ett ödmjukt sätt uppmuntrade mig till att göra en djupdykning i min självbild, både yrkesmässigt och privat. Det blev en fantastisk resa tack vare riktigt trevliga och komptetenta handledare samt en grupp med fantastisk inställning."
(Magnus E gick UGL v 8, 2013)

Vill du utvecklas i ditt ledarskap och lära dig mer om grupper, så är UGL kursen för dig.


Målsättning som ger drivkraft...

 "Mål är drömmar med deadlines." (Diana Scharf Hunt)

"Om du begränsar ditt val till vad som verkar rimligt eller möjligt, blir du bortkopplad från det du verkligen vill och allt som kvarstår är en kompromiss."
(Robert Fritz, kompositör och konsult inom kreativa yrken)

...och tar dig dit du vill

I detta ledarskapstips utgår vi från två citat om mål som kanske kan ge dig som ledare modet att satsa på högre mål och med mer känsla. 
Fundera på nedanstående påståenden och ta sedan en titt på det mål ni lagt. Har ni satsat tillräckligt eller ska målet kanske revideras? 

  1. De organisationer som utgår från förra årets resultat och lägger på en procentsats om önskad ökning har gjort en prognos, inte satt ett mål... (prognos: "bedömande av sannolikt förlopp").

    Kreativiteten hämmas och ni riskerar göra samma saker, fast lite snabbare, så ni hinner mera.

  2. Sätt därför upp ett mål som du vill uppnå, inte ett som du vet att du kan uppnå.

  3. Sporrande och passionerade mål känns i hela kroppen.

  4. Ett mångdubbelt högre mål än du någonsin klarat av förut, tvingar er att tänka mer kreativt, bortanför den s k "boxen" av tänkbara aktiviteter för att nå målet.

  5. Du behöver inte veta hur vägen fram till målet ska se ut just nu. Vägen visar sig alltmer tydligt för varje steg du tar.

  6. Fråga dig inför varje uppgift: Kommer denna aktivititet föra mig närmare mitt mål?

 


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.