Veckans Ledarskapstips

Ledarskapsutbildning i valfri form

I distansutbildningen LEDARSKAPSSKOLAN ingår förutom boken även tillgång till webbsidan med ljudfiler, videos och extraläsning.

"Fantastiskt, äntligen en heltäckande bok inom området ledarskap. Ett måste för dig som är ledare, chef eller på något sätt hanterar personal. Läs den och ha den sedan som uppslagsbok"
(Ola Wallström, entreprenör, författare och föreläsare, Mera Mål AB)


Knepen som ger dig mötesfri tid

Sitter du i ändlösa möten dagarna i ända och försöker hantera dina andra åtaganden som ledare på den där kvarten medan du går mellan mötena?

Harvard Business Review ger dig knepen som frigör dig från möten och ger dig tid att ägna åt det du egentligen ska göra - leda dina medarbetare.

Prioritera bland dina möten

 1. Behöver du vara med på mötet?
  Kan du uteslutas ur mötet- räcker det med att du får mötesanteckningarna eller briefas kort av någon annan? Om ja, tacka nej.
  För att döva ditt samvete inför att säga nej oftare än vanligt- ställ dig frågan: Om jag var sjuk, skulle då mötet då behövts ställas in och skjutas upp? Om svaret är nej, så är du inte en nyckelperson på mötet.

 2. Titta på agendan i förväg
  Genom att i förväg få tillgång till agendan har du möjligheter att bidra med åsikter och synpunkter som kan tas upp på mötet av mötesledaren.

 3. Var med en stund
  Om du behöver vara med på mötet - be i förväg om att få vara med på första delen av mötet och arbeta om agendan så du kan smita ut när du fullgjort din del.

 4. Prova kortare möten
  Om alla har fullt fokus på mötet, behöver det sällan ta 1 timme. Prova att korta ner mötet till 30 minuter, eller 15 minuter.

 5. Icke avbokningsbara arbetspass i kalendern
  Lägg in arbetspass i kalendern för enskilda samtal, teambuilding, strategiska beslut eller reflektion. Markera för dig själv och andra att denna arbetstid är viktig genom att inte boka av tiden för möten.

Källa: Break your addiction to meetings - Harvard Business Review.


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.