Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Mars månad lider mot sitt slut, våren gör sitt intåg här på nordligare breddgrader. Det firar vi med ett rabatterat erbjudande på min och Magnus kurs “Vem är jag? Vad vill jag? Vad gör jag?”. Känner du någon som vill få sig en dos personlig utveckling och jobba med livets stora frågor på ett lustfyllt sätt? Ange koden MARS25 i fältet “Övrigt” när du eller din vän anmäler sig för att få 25% rabatt på kursavgiften. Gäller till och med nästa tisdag. Anmälan sker via:
https://kurs.se/kurser/vem-ar-jag/

Idag handlar ledarskapstipset om kompromisser. Att kompromissa kan vara vackert och nödvändigt, men det kan också vara en vana som sakta och säkert tuggar i sig hela din passion. Häng med!

Varma hälsningar,

Markus Amanto

Kompromisserna som äter din passion

När du kompromissar en gång så tänker du att "det är ju bara en gång". När du fortsätter kompromissa med dig själv så tänker du något i still med att “det kan man ju leva med”. Snart fortsätter du att regelbundet kompromissa med dig själv och vaknar en dag undrandes var din passion tagit vägen?

Så är kompromisser alltid av ondo? Definitivt inte.

Problemet uppstår när du kompromissar med dina strategier utan att reflektera över behovet bakom strategin. Till exempel din strategi att låta alla prata till punkt på mötena, när din kollegas strategi är att hela tiden prata i mun på andra. Eller din strategi att äta en tidig frukost när din partner vill att ni äter en sen frukost. 

Om du regelbundet kompromissar bort dina strategier i all välmening, men inte ser till att ta hand om det ouppfyllda behovet bakom strategin kommer du att dö så sakteliga. Då kompromissar du regelbundet också med dina behov. Det som är levande i oss är våra känslor och våra behov som Marshall Rosenberg, skaparen av Nonviolent Communication, skulle ha uttryckt det. 

Behovet bakom att låta alla prata till punkt kan ju till exempel vara respekt. Behovet bakom tidig frukost kan ju till exempel handla om fysiska hälsa. 

Så veckans tips, var vaksam på dina kompromisser i livet och i ledarskapet. Kompromissar du med dina strategier och ser till att ta hand om behovet bakom? Eller kompromissar du med både dina strategier och behov i ett paket?


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.