Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Veckans tips handlar om en utmaning jag antagit och som jag vill bjuda in dig till också. Att släppa taget om det gamla, sådant som låser din livsenergi, kan göra under för din livskvalitet och ditt ledarskap.

Varma hälsningar,

Markus Amanto

Gör dig av med gammal skit

Det finns mängdvis skrivet om Feng Shui och om att rensa i röran. Själv blir jag påmind om detta med jämna mellanrum av vänner som gör sig av med det gamla, oanvända. Eller artiklar som skriver om frigörandet av energi när vi släpper ballasten som inte längre tillför något i vårt liv.

Den här gången har jag antagit Minimalisternas (The Minimalists) 30-dagars utmaning. Den går ut på att den första dagen välja ut en sak som du inte längre behöver och sälja den, lämna den till återvinning eller i “värsta” fall kasta den. Dag 2 är det sedan två saker som gäller, dag 3 är det tre saker som gäller och så vidare. Utmana gärna en vän så ni kan inspirera varandra. 

Energi är en av ledarens viktigaste tillgångar. Vad kan du göra utan energi? Inte särskilt mycket. Du kan frigöra energi genom att släppa taget om inre ballast, som gamla föreställningar, gamla identiteter eller gamla sår. Väljer du att anta Minimalisternas 30-dagars utmaning så jobbar vi med det yttre. Kanske är det skrivbordet på kontoret som skulle må bra av en utrensning, apparna på telefonen eller filerna på datorn.

Så veckans tips, frigör energi genom att våga släppa taget om det gamla. Våga lita på att du har, och kommer att få, allt du behöver.


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.