Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Kul att så många uppskattar innehållet i min och Magnus nya onlinekurs Vem är jag? Vad vill jag? Vad gör jag? Onekligen ett aktuellt ämne att kunna ta livets allvar på ett lustfyllt sätt och att ta rodret i ditt eget liv.

Veckans tips hämtar sin inspiration i den skärmtidsrapport min mobiltelefon spottar ut varje söndag förmiddag. Och så klart i min skidlektion i Idre med Hampus där en avgörande faktor som påverkade slalomsvängens kvalitet mer än något annat. En faktor som är lika avgörande för kvaliteten på ditt ledarskap.

Varma hälsningar,

Markus Amanto

Öka din närvaro med 25%

Mycket är skrivet och sagt om förmågan att vara närvarande i det du gör, i nuet. På min telefon får jag en rapport om hur mycket skärmtid jag haft den senaste veckan. Skulle vara intressant om min hjärna kunde spotta ut en liknande rapport varje söndag förmiddag. En rapport som sa hur många timmar och minuter jag hade varit närvarande i stunden under den gångna veckan.

Kanske gör den redan det, bara att jag inte förstår rapporten. Rapporten från min mobiltelefon är lättare att förstå med tydliga siffror för de timmar och minuter jag spenderat framför skärmen. Troligen talar min hjärna, kropp och själ redan om för mig hur levande jag varit under veckan. Hur mycket jag har varit i det där magiska nyckelhålet som kallas nuet. Nyckelhålet där du kan göra fria val, vara i kontakt med ditt sanna jag och där du kan skapa verklig kontakt med andra människor.

Utan kontakt, ingen påverkan som bekant. Och utan påverkan, inget ledarskap. Då står du där som en dåre som vill något annat än andra vill, men är hjälplös utan förmågan att kunna påverka andra. Verkligen påverka dem på ett sätt som betyder något i slutändan.

Jag märkte det här även under min skidlektion med Hampus i Idre. Det kunde ju inte bli ett ledarskapstips utan referens till Hampus och Idre efter min serie på tips därifrån ;-)

Jag märkte i den rena, skärande sväng som Hampus lärde mig att närvaron hade stor påverkan på svängen. Om tankarna for iväg mitt i svängen, om jag inte var helt närvarande med trycket i pjäxan, skäret under stålkanten och ljudet av snön, så blev jag antingen sen i svängen eller skäret orent. 

Så veckans tips, fråga dig själv vad du kan göra kommande vecka för att vara lite mer närvarande i det du gör? Med dina kollegor och de människor utanför jobbet som betyder mycket för dig? Vad behöver du göra för att din inre rapport ska visa 25% ökad närvaro när söndag förmiddag gör sitt intåg?


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.