Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Hoppas du har det bra i vintervädret. Märker i mina samtal med människor att många har fokus på vad de vill uppnå under det kommande året. Det kan handla om mål, önskningar och nyårslöften. 

Veckans tips är återigen inspirerat av mina skidlektion med Hampus. Denna gång handlar det om en del av slalomsvängen, nämligen om att börja svänga innan du svänger. Häng med!

Varma hälsningar,

Markus Amanto

Börja svänga innan du svänger

Vi hade pratat om vad jag ville ha ut av åkningen.Vi hade hoppat upp och ner på stället för att hitta balansen och åkt en radda svängar för att jag skulle få träna på balansen i pjäxan. Då bad Hampus mig åka efter honom och så skulle han slå på sitt ben för att visa när han skiftade vikten från ett ben till det andra. 

Min åkteknik var fokuserad på att ha trycket på den så kallade dalskidan, den som är längst neråt i backen eller ytterst i svängen. Sen hade jag kvar trycket på den skidan till alldeles i början på nästa sväng. Jag insåg snabbt att Hampus skiftade över vikten redo för nästa sväng mycket tidigare än vad jag gjorde. 

Jag fick verkligen jobba med att ändra mitt beteende. När jag väl lyckades med det så märkte jag hur mycket lugnare svängen blev. Fri från onödigt kämpande och sladdar. Det var som att jag började svänga innan jag faktiskt svängde. Jag och Hampus satt i liften efteråt och filosoferade om hur detta applicerade på livet och ledarskapet.

Så veckans tips, se var i ditt liv och ledarskap du kan börja svänga lite innan du svänger. Börja veckan med att gå igenom vad du vill uppnå med den innan det faktiskt händer. När du ska ha ett möte, ge dig själv en stund innan mötet att förbereda dig mentalt för det. Ge dig själv ett litet andrum mellan dina olika uppgifter för att hinna förbereda dig för nästa uppgift. Bodil Jönsson kallade det för ställtid.


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.