Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Så var det ett nytt ledarskapsår igen ;-) Hoppas du haft en lika bra avslutning på förra året och början på det här som jag själv känner att jag haft. Eller kanske har du haft det ännu bättre :-)

Veckans tips kommer från förra veckan då jag var i Idre Fjäll tillsammans med barnen. Under veckan fick jag tillfälle till en privatlektion i utförsåkning tillsammans med Hampus. Det blev inspirationen till flera tankar om ledarskap.

Varma hälsningar,

Markus Amanto

Trycket på dalskidan älskling!

Har du inte sett filmen Sällskapsresan 2: Snowroller, så faller rubriken ovan rätt platt ;-) Jag var i Idre Fjäll veckan som gick och fick tillfälle att utan kostnad delta i skidskola 2 timmar. Samtidigt som vi var där pågick en kurs för skidlärare, steg 2, och dessa fick på torsdag eftermiddag möjlighet att praktisera sina kunskaper på riktiga offe…deltagare. 

Sagt och gjort, jag fick in barnen i blå grupp och anmälde mig själv till röd grupp för vuxna. Den som beskrevs som varandes för de som var vana åkare och åkte en del svarta pister. Med spänd förväntan väntade jag på att förena mig med min grupp, nyfiken på vad det skulle bli av det hela. Sist jag gick i “skidskola” var dels som barn och dels när jag pluggade till idrottslärare för 25 år sedan. Sedan dess hade jag inte ägnat skidteknik några djupare tankar :-) 

Så stod han där, Hampus, skidläraren under utbildning med sitt breda leende och sin oranga hjälm
“Då kör vi”, sa han.'
“Var är de andra?” undrade jag.
“Det blir bara du”, svarade han med ett lika brett leende, “det blir en privatlektion”. 

I liften upp fick jag frågan om vad jag ville ha ut av min skidåkning. Bra fråga tänkte jag som mest hade hängt efter mina barn de senaste åren och njutit av deras framsteg i pisterna (och utanför dem…). Vad ville jag egentligen? Det bästa jag kom på var att jag ville njuta av skidåkningen. Föga anade jag hur bönhörd jag skulle bli ;-) Jag pratade om att jag gillade naturupplevelsen i skidåkningen och att njuta av den fria luften, snarare än att ha snabbaste tiden ner eller de snyggaste svängarna. 

En och halv timme senare åkte jag med något mellanting mellan gåshud och stånd, lyckligt flytandes igenom skidsvängar jag aldrig upplevt tidigare. Det var flera delar i resan dit med Hampus och jag återkommer till fler av dem i nästa veckas ledarskapstips. Eftersom jag fått feedback på att korta och kärnfulla ledarskapstips uppskattas så nöjer jag mig här med att konstatera den första lärdomen.

Det vill säga att veckans ledarskapstips blir: Var "försiktig" med vad du önskar dig, för helt plötsligt kan det bli verklighet. OCH inte minst viktigt, var beredd på att det inte kommer att ske i den form eller på det sätt som du föreställt dig. Är du inte fullt närvarande när det väl händer så kanske du missar det för att det inte ser ut så som du trodde att de skulle se ut eller vara.

Vi hörs nästa vecka med fler lärdomar från Hampus och mina 1,5 timmar tillsammans ;-)


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.