Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Det börjar närma sig julens högtid så smått. Jag tänker att jag klänger mig fast vid tangentbordet ytterligare en vecka efter det här ledarskapstipset, sedan tar jag uppehåll några veckor :-)

Veckans tips kom till i samband med att jag renoverar hemma och under ett samtal med min gode vän Jonas. Det handlar om vad du väljer att tolerera i ditt liv. Ibland är det vackert att vara tolerant. Ibland är det ödesdigert för både livskvalitet och ledarskap.

Varma hälsningar,

Markus Amanto

Vad tolererar du?

Att vara tolerant kan ju i många sammanhang vara en ädel egenskap. Jag uppskattar själv toleranta människor. Samtidigt kan just tolerans ställa till det för dig när du ska leda dig själv genom livet. 

Jag renoverar just nu hemma. Det inkluderar bland annat att måla om en vägg i vardagsrummet som har fått vara orörd sedan jag flyttade dit för drygt 1,5 år sedan. Redan när jag flyttade in kände jag att jag inte riktigt var vän med den blommiga tapeten. Jag intalade dock mig själv att det ändå var fint med tapet, att det skulle vara mycket jobb att göra om och att jag skulle ge tapeten en chans. Kanske skulle kärlek uppstå när vi lärde känna varandra bättre.

Såhär i efterhand kan jag se att jag gång efter annan valde att tolerera tapeten. Och jag fortsatte att vara kreativ när det gällde att rättfärdiga för mig själv varför den skulle få vara kvar.

Så frågan är vad du, medvetet eller omedvetet, tolererar i ditt liv? Alltså sådana saker där du egentligen vet innerst inne att du skulle må bra av att göra något åt saken, men du hittar alla möjliga ursäkter för att rättfärdiga att inte göra något. 

Will Schutz, skapare av FIRO-teorin, menade att det fanns tre frågor vi behövde ställa oss själva. Vad för slags människa och ledare vill du vara? Vad är det som hindrar dig, som blockerar dig, från att vara den människan och ledaren redan idag? På vilket sätt belönar du dig själv för att behålla de blockeringarna?

Anthony Robbins i sin tur pratar om att höja din standard. Att höja grundnivån för vilken kvalitet du väljer att tolera vad gäller din hälsa, dina relationer och ditt ledarskap. Eller som Arnold Schwarzenegger säger: "Du kan ha resultat eller ursäkter, men inte både och."

Så veckans tips, sluta tolerera det där som du egentligen vet att det är dags att göra något åt. Ta ledarskapet i ditt liv och gör som Nike säger; bara gör det ;-)


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.