Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Sitter och förbereder en föreläsning jag ska hålla senare i veckan. Det blir en tur till Skellefteå och temat är ledarskap och gruppdynamik. Var mycket länge sedan jag var i Skellefteå så det ser jag extra mycket fram emot. 

Veckans tips handlar om något jag själv reflekterat över den senaste veckan. Detta med att vara levande. Inte bara att andas och fungera i vardagen, utan att verkligen känna sig levande. 

Varma hälsningar,

Markus Amanto

När känner du dig levande?

Dagens fråga är alltså; när känner du dig riktigt levande? Självklart lever du, eftersom du sitter, står eller ligger och läser det här, men känner du dig levande? Inombords?

I vilka sammanhang, med vilka människor, i vilka miljöer känner du dig som mest levande? Vad gör du, vad tänker du på när du känner dig riktigt levande?

Ibland gömmer sig den där levande känslan under våra jobbiga känslor. Ibland distraherar vi oss från att känna de jobbiga känslorna. Till exempel genom att till synes försjunka i mindre levande, nästintill döda, sysselsättningar. Som att per automatik sjunka ner i soffan och slå på TV:n när vi kommer hem. Eller genom att slösurfa i mobilen. Ibland behöver vi sluta distrahera oss själva och möta tristessen, sorgen eller rädslan för att hitta det verkligt levande livet därunder. 

Så veckans tips, fundera över när du känner dig mest levande. Fråga sen dig själv vad som behöver ske, vad behöver du göra, vara eller släppa taget om för att uppleva det oftare? 


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.