Veckans Ledarskapstips

"Bättre än jag tänkt" om grupputveckling

"Jag hade positiva förväntningar - men det blev bättre än jag tänkt. Jag fick med mig en hel del såväl om mig själv, som min roll i grupper och jag fick även en helhetsbild där olika processer som påverkar gruppens utveckling och funktionalitet sammanföll tydligare än jag hade vågat hoppas".
(Hans L deltog vid en UGL-kurs den 27 maj 2013)

Höstens UGL-kurser hittar du hos oss.


Så håller du ångan uppe under semestertider

Solen skiner utanför arbetsrummet, du sitter med sval skjorta och armar där solbrännan börjat flagna bort efter en alltför kort semester.

De andra kontorsrummen är tomma, det är du som håller ställningarna ett tag till. Svårt att få något gjort är det också, eftersom tankarna flyger iväg och du tänker på allt du skulle vilja göra istället.

Tips för ökad motivation

- Finns det några fler kollegor som också jobbar, på andra avdelningar t ex som du inte brukar arbeta tillsammans med? Kan ni hjälpas åt att hålla motivationen uppe genom att ha avstämningar, hjälpas åt med vissa frågor eller brainstorma tillsammans?

- Sätt upp dagliga aktiviteter. Använd dig av en metod. De sex viktigaste göromålen idag t ex. Beta av arbetsuppgifterna en och en i prioritetsordning och sätt en timer på hur lång tid varje aktivitet får ta.-Belöna dig själv, när du blivit klar med en uppgift.

- Ta promenader på lunchen och passa på att blicka upp mot solen. Den tid det tar att stå och djupandas en stund, har du igen sedan när du ska fortsätta arbeta.

- Plocka fram känslan av att ha haft en aktiv dag och gjort allt det där som står på att-göra- listan. Det kan vara en motivationshöjare och du känner dig stärkt.

- Har du flexibla arbetstider, så passa på att ta en sovmorgon, ett kvällsdopp eller grillmiddag mitt i veckan- saker som gör att semesterkänslan förlängs.


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.