Veckans Ledarskapstips

Veckans ledarskapstips #185

Hej kära ledare! 

Även om du inte följer de Olympiska Spelen i Sydkorea så har du kanske uppmärksamt att de faktiskt pågår. När jag satt där och drack min frukost-smoothie en morgon och kollade på sammandrag från nattens grenar så dök inspirationen till veckans tips upp.  

Den gång handlar det om det ständigt aktuella ämnet framgång.

Varma hälsningar,
Markus Amanto

Så föder du framgång

När jag skriver detta så börjar de Olympiska Spelen i Sydkorea att lida mot slut. Jag har inte roat mig med att vara nattuggla och följa sändningarna direkt, men har stillat mitt intresse med videoklipp med sammanfattningar vid frukost. Intresset handlar både om sport, men till stor dels också om prestationerna och förhållningssättet hos de som deltar.
 
Jag kunde med ett leende konstatera att en av mina första frukostsmoothies under OS fick sällskap av Charlotte Kallas guld i skiathlon. Tidigare har jag hört experter av olika slag reflektera kring vikten av en bra start på ett mästerskap. I det här fallet så verkade det sant, åtminstone de efterföljande dagarna. För sedan var det en Sebastian som tog oväntat silver i skidskytte, en Hanna som också åkte omkring i skogarna och sköt medan hon tog ett minst lika oväntat guld. Sedan Stina som skidade hem ett guld i sprintfart och en Frida som var snabbast nerför backen.
 
Nu var ju inte meningen att sammanfatta Sveriges position i medaljligan utan att ge dig ett mer eller mindre användbart ledarskapstips. Så vad är min poäng denna vecka? Jo, att framgång föder (ofta) framgång. En positiv energi sätts i rörelse likt en vind som föds någonstans på jorden och växer i styrka efter hand. 
 
Så om framgång föder framgång, är frågan hur du startar din dag? Din vecka? Ditt år? Resten av ditt liv? Startar du din dag med framgång? Eller en stönande motgång? 
 
Exempel på att vakna med motgång kan vara att fokusera på alla jobbiga saker man har framför sig eller stöna över att sömnen inte blev längre. Exempel på att vakna med framgång kan vara att tänka, och känna, några ögonblick på saker du är tacksam för i livet eller att nöjt konstatera att du får möjlighet att uppleva ytterligare en dag ovan jord.
 
Så veckans tips, starta din dag eller din vecka med en framgång, antingen genom att skapa en ny framgång eller leva dig in i en tidigare framgång. 

Dela veckans ledarskapstips

 
Ny som chef

Gör som över 13000 andra och gå distanskursen Ny som chef.

Se innehållet

Föreläsning online med Markus Amanto

Föreläsningar online med Markus Amanto som engagerar och ger effekt.

Boka föreläsning


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.

UGL-kurser

Kvalitetssäkrade UGL-kurser i hela Sverige sedan 1999.

Se datum och priser

Ny som chef

Gör som över 13000 andra och gå distanskursen Ny som chef.

Se innehållet

Föreläsning online med Markus Amanto

Föreläsningar online med Markus Amanto som engagerar och ger effekt.

Boka föreläsning

UGL-kurser

Kvalitetssäkrade UGL-kurser i hela Sverige sedan 1999.

Se datum och priser