Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Den här gången skriver jag veckans tips på resande fot. Spenderar en vecka i ett varmt och soligt Florida :-)

Häromdagen blev jag påmind om att inte ge upp för något annat än din inre övertygelse, att det inte är hur många gånger vi faller som räknas i slutändan, och om det handlar veckans tips!

Varma hälsningar,
Markus Amanto

Det är inte hur många gånger du faller

Om du bara ska komma ihåg en sak om att jobba mot ett mål eller något viktigt du vill uppnå, så kom ihåg det här. Vägen till framgång är kantad av misslyckanden.  Det är inte hur många du faller, det är hur många gånger du ställer dig upp igen. Var som en av de där figurerna som vi kan hitta en leksaksaffär, som har en vikt i sin rundade botten så att när du tippar den, ställer den sig upp igen.

Tänk dig ett litet barn som ställer sig upp första gången och provar att ta ett par steg. Tänk om detta barn efter att ha fallit tre gånger, bestämde sig för att: “Det här med att gå är inget för mig. Det här kommer jag aldrig att fixa, jag fortsätter krypa istället.”. Vad skulle det ha gjort för vår mänskliga evolution? 

Vanliga saker gjorda konsekvent skapar ovanliga resultat har en av mina lärare, Keith Cunningham, sagt. Jag möter regelbundet människor som pratar om att de önskar ett annorlunda liv, om andra resultat i sitt jobb och ledarskap. En gemensam nämnare är att de ofta överskattar vad de kan göra på kort sikt och underskattar vad de kan göra på lång sikt. De ger upp för tidigt för att de inte får de resultaten de förväntar sig eller så startar de inte alls för att de känner sig överväldigade.

Så veckans tips, gör små saker kontinuerligt som tar dig framåt på vägen mot det du vill uppnå. Och när du faller, var som 1-åringen och ställ dig upp igen.


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.