Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Denna vecka fokuserar vi på platsen där vi frigör oss från rädslorna, från oron och även från förhoppningarna. Platsen som alltid finns tillgänglig och som utgör en väsentligt del av ett hållbart ledarskap. Både när det gäller att leda dig själv och att leda andra.

Jag menar, och skriver om nedan, den nuvarande stunden, ögonblicket :-)

Varma hälsningar,
Markus Amanto

Dyk in i ögonblicket och hitta ditt ledarskap

Det finns omskrivet i de flesta böcker om personlig utveckling, inkluderat i de flesta kurser om mer livsglädje, berättat i de flesta filmer om ett liv med mer livskvalitet. Det finns där hela tiden, alldeles intill oss, men ändå springer vi lätt förbi det i vår längtan, våra rädslor, våra vardagliga göromål. Alltid väntandes på dig, väntandes på att du ska ta ledarskapet i ditt eget liv, är det där; ögonblicket.

I stunden, i ögonblicket hittar vi vila, inspiration och nya valmöjligheter. Vilan är som lugnet i stormens öga, inspirationen får vi some genom en uppkoppling mot något större än oss själva. Samt enligt psykosyntesen som jag tidigare studerat bor den fria viljan mitt i personlighetens centrum.

Det finns olika sätt att bli mer närvarande i ögonblicket, i stunden. Meditation är ett exempel, yoga eller promenader i naturen kan vara andra. Mitt hetaste tips är att inte göra det alltför avancerat, då blir det lätt överväldigande och så kommer du inte igång. När jag började meditera så minns säkert minnesgoda läsare att jag började med en tre-minuters meditation och sedan byggde på stegvis därifrån.

Det kan också vara så enkelt som att stanna upp, ta ett djupt andetag och bli medveten om vad som pågår runtomkring dig precis just nu. Vad hör du? Vad ser du? Vad doftar du? Vad pågår i dina tankar? Vad har du för förnimmelser i din kropp? Vad känner du? 

Så veckans tips, lås upp ögonblicket genom att kliva in i ditt centrum, bli observatören som ser och uppmärksammar, men aldrig dömer. Bli dirigenten i din egna inre orkester, börjar med korta kompositioner och bygg på efterhand. Ditt välmående, din livsglädje och ditt ledarskap kommer att tacka dig :-)


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.