Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Idag började jag dagen med ett dopp i havet i tidig morgonstund. Minst sagt uppfriskande kan man säga om badtemperaturen! 

Jag och mitt badsällskap kom att tala om hur vi ville starta våra dagar och det blev inspirationen till denna veckas ledarskapstips.

Varma hälsningar,
Markus Amanto

Starten är avgörande

Hur startar du din dag?

Bad i havet? Meditation? Träning? Positiva tankar? Morgontidning? En kopp kaffe? Svordomar över att du måste kliva upp så tidigt? Jag tror att morgonrutinerna hemma i våra svenska hem säkerligen kan se ut på många olika sätt. Jag tror också att det varierar hur medvetet dessa morgonrutiner har skapats och med vilket syfte.

Säkerligen finns det exempel på morgonrutiner som ärvts ner från föräldrar eller som inspirerats av kollegornas berättelser i fikarummet om hur de tillbringar sina morgnar. Kanske uppstod de som ett nödvändigt ont för att få i sig dagens första dos av kaffein, hinna med lite morgon-TV och få i sig tillräckligt med kalorier för att överleva mentalt fram till lunch.

Säkerligen finns det också exempel på morgonrutiner som skapats genom medveten planering och reflektion kring mål, syfte och metod.

Vad är din morgonrutin och hur är den kopplad till det du vill uppnå i livet och i ditt ledarskap? Händer morgonen bara eller har du skapat en rutin som stöder det du vill åstadkomma här på jorden?

Jag tänker att starten i mångt och mycket är avgörande för framgång, både i simgrenen 50 meter fritt och för din dag. Det vet jag av egen erfarenhet, med en bra start på min dag blir jag både mer produktiv och välmående.

Så veckans tips blir fem stycken länkar som jag hittade på Internet när jag sökte på tips för stödjande morgonrutiner. Några av tipsen går igen på de olika länkarna. Min förhoppning är att du kan använda dem som en meny för att finputsa din egen morgonrutin.

ToppHälsa, “7 enkla morgonrutiner som kommer att göra dina dag”: 
http://topphalsa.se/7-enkla-morgonrutiner-som-kommer-gora-din-dag/

METRO.MODE, “6 enkla steg: Morgonrutinen som ger en grym start på dagen”:
http://metromode.se/halsa/6-enkla-steg-morgonrutinen-som-ger-en-grym-start-pa-dagen-utan-att-ta-for-mycket-tid/

Expressen Hälsoliv, “6 enkla morgonrutiner som räddar din dag”;
http://www.expressen.se/halsoliv/halsa/6-enkla-morgonrutiner-som-raddar-din-dag/

Driva Eget, “6 morgonrutiner som gör dig effektiv":
http://www.driva-eget.se/guider/ditt-liv/6-morgonrutiner-som-gor-dig-effektiv

Loppi, “11 morgonrutiner som gör dig mer motiverad”:
https://loppi.se/11-morgonrutiner-som-gor-dig-mer-motiverad/

Med det sagt, ha en god morgon i morgon!


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.