Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Påsken är över för denna gång, en ny vecka har börjat. Och med varje ny vecka, nästan i alla fall :-), ett nytt ledarskapstips.

Denna gång om något jag först lärde mig för nästan 15 år sedan och som blivit aktualiserat igen den senaste tiden. Kraften i att hålla båda. Häng med!

Varma hälsningar,
Markus Amanto

Träna dig på att hålla båda polerna

Du behöver inte välja antingen svart eller vitt. Du behöver heller inte nöja dig med grått. Du kan hålla både vitt och svart utan att det blir grått.

Nu är ju inte detta ledarskapstips avsett att vara en lektion i färglära. Men om du står ut med ett stycke fysik, så behöver vi lägga till det också för att få fullt utbyte av veckans tips.

Hur fungerar en traditionell magnet? Genom interaktionen mellan två poler. Om magneten har båda polerna får vi magnetism, vi får energi. Har den bara den ena får vi…just ingenting. 

Vad har då detta med ledarskap att göra undrar vän av ordning?

Jo, ibland har vi svårt att tillåta båda glädje och sorg samtidigt. Både mod och rädsla. Ibland försöker vi tränga undan sorgen för att den gör för ont. Ibland gömmer vi rädslan och försöker att inte låtsas om den. Jag tror att risken är att vi då tappar verklig energi, verklig kraft.

Så veckans tips, träna dig på att hålla båda. Håll både glädjen och sorgen, modet och rädslan, styrkan och svagheten. Var centrerat närvarande och bejaka båda. Då tror jag du blir mer hel och jag tror att det är då du kommer att ha mer energi och använda mer av din fulla potential som ledare.


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.