Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Jag har insett att tecknade familjefilmer har oväntat många kloka poänger om livet och ledarskapet :-)

Denna vecka reflekterar jag kring detta med att vara dig själv och hur vi emellanåt krånglar till det för oss själva genom att inte vara det.

Varma hälsningar,
Markus Amanto

Våga vara mer av dig själv

Häromkvällen såg jag på tecknad film med barnen. Vi såg på “The Book of Life”. Utan att förstöra hela filmen för dig som inte sett den så övervinner en av hjältarna, Manolo, sin största rädsla i slutet av filmen. I det här fallet rädslan för att vara sig själv.

Det finns onekligen laddning kring detta med att vara oss själva. En annan tecknad film vi såg för inte allt för länge sedan hette “Balto”. Där lyckas slädhunden Balto med ett till synes omöjligt uppdrag först när han omfamnar och accepterar vem han verkligen är. När han accepterar att han är till hälften varg och för första gången ylar som en sådan så hittar han ny styrka inom sig.

Det finns säkerligen otaliga exempel på filmer med dylikt tema. För att undvika att trötta ut dig som inte är filmälskare nöjer jag mig med ytterligare ett exempel innan vi kommer till poängen med veckans tips. I “Sagan om ringen”-trilogin är ett av de starkare ögonblicken när Aragorn, fram tills dess en till synes “simpel” man med ruffigt yttre, i en symbolisk ritual får höra orden “bli den du var menad att vara”. Senare blir han både kung och avgörande för sagans utgång.

Jag tänker att det är likadant med oss människor i vardagen, det är först när du fullt ut accepterar dig själv för den du verkligen är som du släpper lös din fulla potential. Det är först då du upptäcker vad du verkligen kan åstadkomma.

Nu kanske detta med din fulla potential låter för stort och pompöst. Oavsett kan vi konstatera att när vi inte är oss själva så bränner vi en del energi på att låtsas vara någon annan eller på att hålla upp en social mask.

Så veckans tips, fråga dig själv; vad är en sak du skulle kunna göra den kommande veckan för att vara mer av dig själv? 

Det behöver inte vara en stor sak, utan kan vara något litet alldagligt. Och, har du barnasinnet i behåll och vill bli inspirerad på detta tema så kan jag varmt rekommendera att tillbringa en stund med Manolo och Balto i filmerna ovan :-)


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.