Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Jag hoppas detta finner dig väl. Med snön och decemberkylan utanför fönstret, så blir detta årets sista ledarskapstips. Jag återkommer igen med nya tips i början av nästa år.

Som avslutning på 2016 vill jag berätta en del av historien om Lindsey Stirling. Med det önskar jag dig en skön avslutning på detta året och en riktigt inspirerande början på nästa år.

Varma hälsningar,
Markus Amanto

PS: Vill du eller någon du känner gå en onlinekurs? Ange koden JULKLAPP2016 på KURS.SE så får du eller en vän 25% rabatt på kurserna där. Gäller endast för dig som prenumerant (och dina vänner) - t o m 20 december.

Från "du är inte bra nog" till världsturné

Det är den 4 augusti 2010 och i kvartsfinalen av talangshowen "America's Got Talent" framför Lindsey Stirling en blandning av dans, fiolspelande och hiphop. Inför miljontals tittare får hon efter framträdandet höra av domarna att "du saknar inte talang, men du är inte bra nog, tycker jag, för att flyga fram genom luften och spela fiol samtidigt" och "du behöver vara i en grupp. ... vad du gör är inte tillräckligt för att fylla en teater".

Lindsey gick inte vidare från kvartsfinalen och skrev senare i sin blogg "jag var förkrossad över resultatet ... det var smärtsamt och något förudmjukande; men, jag var tvungen att lära mig igen var det var någonstans jag fick min styrka ifrån". 

Hon bestämde sig för att fortsätta med sin unika stil och sina likaledes unika framträdanden, samtidigt som hon började marknadsföra sig själv på Internet. I en intervju 2012 sa hon bland annat: "Många människor har sagt till mig längs vägen att min stil och den musik jag gör ... inte har någon marknad. Men den enda anledningen till att jag har blivit framgångsrik är att jag har fortsatt vara sann mot mig själv."

Vill du se delar av hennes resa i starkt komprimerat format (1 min 35 sek) kan du göra det här: https://www.youtube.com/watch?v=hHeZKiiCMX8

Över åtta miljoner YouTube-följare, ett par världsturnéer och tre album senare får man väl säga att hon byggde vindkraftverk snarare än vindskydd när motvinden blåste in den där dagen i augusti 2010. Med reservation för att din musiksmak är annorlunda än min så tycker jag hennes "Crystallize" på YouTube med över 162 miljoner visningar är ett magiskt stycke musik.

Och så var det där med teatern som hon inte kunde fylla. I februari kommer hon i alla fall till Stockholm och Vasateatern :-) (evengemangsbeskrivning och biljetter)

Så veckans tips och påminnelse, det är inte det som sker utan vilken mening vi ger det som sker som avgör hur något påverkar oss.


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.