Veckans Ledarskapstips

Veckans ledarskapstips #143

Hej kära ledare! 

Hösten är här på allvar med kyliga morgnar och soliga dagar med klar luft. Jag kommer inom kort att börja skriva ledarskapstips på engelska då flera av mina kunder idag är internationella företag med engelska som koncernspråk. Jag återkommer med mer om detta i kommande ledarskapstips.

Denna vecka gör vi ett psykogiskt dyk och ser på två avgörande komponenter i personlig utveckling, hur du möter dina inre och yttre demoner.

Varma hälsningar,
Markus Amanto

Demonernas roll i vår personliga utveckling

Att först möta sina inre demoner och sedan de yttre. Självklart behöver vägen inte alltid kännas kantad av demoner och andra läskiga fenomen, men mer ofta än sällan finner vi det stora genombrotten i vårt växande när vi vågar möta våra största rädslor.  

Mod som någon sa är inte avsaknaden av rädsla, är man inte rädd är det enkelt att vara modig. Nej, mod är istället att våga se rädslan, att bygga en relation till den och sedan dansa med den. Inte trycka undan den någonstans och låtsas att den inte finns eller rättfärdiga det hela med tankar som att “jag tar tag i det någon annan gång”, “jag har inte tid just nu” eller favoriten “det är inte så viktigt trots allt”.

Utmaningen som uppstår när vi lyckats bygga en relation till våra inre demoner och släpat ut dem i dagsljuset där de mister mycket av sin makt över oss är att vi mitt i våra jubelrop över detta viktiga steg i vår utveckling nu obönhörligen måste möta de yttre demonerna. 

De kan bestå av skönhetsideal i media, outtalade normer om hur man ska bete sig och inte på arbetsplatsen, osäkra människors rädsla när du gör en förändring i hur du kommunicerar vem du är och som de tror kommer att påverka dem negativt.

I dagens uppkopplade samhälle där information oftast finns på en fingerspets avstånd så har också demonerna förökat sig, både till synes i antal, frekvens och genomslagskraft.

Tack och lov att det likt kampen mellan det onda och det goda i Star Wars också gjort att det goda stödet, den varma omtanken, det kärleksfulla påhejandet har fått fler kanaler att nå fram till oss. Det gäller bara att vi gör medvetna val i vilka kanaler vi ger direktuppkoppling mot vår inre mentala värld. De goda eller de mindre goda med de där yttre demonerna vi nyss avhandlat.

Så veckans tips blir Markus recept för personlig utveckling. Börja med de inre demonerna, möt sedan på ett medvetet sätt de yttre demonerna och välj aktivt mötesplatser där du får stöd i ditt växande.

Dela veckans ledarskapstips

 
Ny som chef

Gör som över 13000 andra och gå distanskursen Ny som chef.

Se innehållet

Föreläsning online med Markus Amanto

Föreläsningar online med Markus Amanto som engagerar och ger effekt.

Boka föreläsning


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.

UGL-kurser

Kvalitetssäkrade UGL-kurser i hela Sverige sedan 1999.

Se datum och priser

Ny som chef

Gör som över 13000 andra och gå distanskursen Ny som chef.

Se innehållet

Föreläsning online med Markus Amanto

Föreläsningar online med Markus Amanto som engagerar och ger effekt.

Boka föreläsning

UGL-kurser

Kvalitetssäkrade UGL-kurser i hela Sverige sedan 1999.

Se datum och priser