Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Medan solen skiner allt mer varm ute tillbringar jag min tid i inspelningsstudion för att färdigställa en ny distanskurs. Hoppas kunna meddela att den är klar de närmaste veckorna :-)

Hösten börjar nu boka upp, vilket är trevligt, föra att boka en föreläsning med mig gå till http://www.altaleda.se/foerelaesningar/

Varma hälsningar,
Markus Amanto

Den sista bilden på näthinnan

Denna gång ska jag vara en smula existentiell. Vad vill du ha för bild på näthinnan när du dör? Vad vill du minnas när du ser tillbaka på ditt liv i slutet av ålderns höst?
 
Ibland sägs det att kvaliteten på frågan är viktigare än svaret när det gäller mänskligt växande. Oavsett vilken av dessa två som är viktigast så är jag övertygad om att vi har mycket att vinna i livskvalitet genom att börja med slutet. 
 
Det gäller såklart oavsett om det är slutet på ett projekt vi börjar med, vad vill vi ha för utkomst av projektet i slutändan, starten av en fotbollsmatch, vad vill vi ha slutresultat eller som i detta ultimata fall vad vill du ha för utkomst av ditt liv?
 
Genom att skapa en tillräckligt tydlig bild av vad du vill att andra ska måla när de målar ditt livs tavla, skapar du en magnet, din egen nordpol om du så önskar som hjälper dig att göra de vägval i vardagen som leder dig dit. 
 
Som Buddha lär ha sagt så är det inte alltid vi behöver ändra VAD vi gör utan hur vi gör det. Buddha lär ha frågan om vad han gjorde innan han blev upplyst och då svarat "jag högg ved och bar vatten". Frågeställaren undrade då nyfiket vad han gjorde nu efter att ha blivit upplyst. Hans svar "jag hugger ved och bär vatten". 
 
Så veckans tips, våga ägna en stund åt frågan vad du vill ha för bilder på näthinnan när du dör? Skriv ner eller fånga det i illustrationer i någon form. Kanske kommer det att ändra något du gör imorgon eller hur du gör det. 

Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.