Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Onsdagsutgivning igen efter en ledig dag med sonen. Fick mig att konstatera att kvaliteten på våra liv och vårt ledarskap styrs till stor del av kvaliteten på de känslor vi regelbundet upplever.

Pratade igår med en chef som konstaterade att känslomässig intelligens nog tusan är det viktigaste hos en medarbetare, oavsett hur kunniga de är på andra sätt.

Så i veckans tips bjuder jag på mina tankar om hur vi effektivast försätter oss i tillstånd av depression respektive lycka.

Varma hälsningar,
Markus Amanto

Recepten för depression och lycka

Känslomässig intelligens, ibland kallat EQ, är på många sätt lika viktigt som IQ, om inte viktigare som ledare och medarbetare. Att kunna hantera sina känslor och att kunna umgås med andra människor utan att konstant trampa dem på tårna eller bli allas dörrmatta.

Det finns olika åsikter om till vilken grad vi kan styra över våra känslor, jag vill hävda att vad vi väljer att fokusera på är en av de faktorer som har störst inverkan på vad vi känner.

Så håll i dig, här kommer mina recept för depression (även kallat misär) och lycka.

Vi börjar med depression. Jag har kommit fram till att ett av de snabbaste och mest effektiva recepten för att uppnå ett fullkomligt miserabelt tillstånd är följande:

  1. En god dos av att fokusera på allt du inte har i livet
  2. Ett rågat mått förbannelse av faktumet från punkt 1
  3. Låt jäsa regelbundet

Omvänt har jag funnit att det mest tidseffektiva sättet att skapa ett tillstånd av lycka har följande ingredienser:

  1. En slev medveten tacksamhet över allt du har i livet
  2. En skopa givande till andra människor i större omfattning än du kan förvänta dig tillbaka
  3. Avnjut omedelbart och ofta

Så veckans ledarskapstips är en påminnelse om att regelbundet baka i enlighet med recept nummer två, det blev i alla fall betydligt godare i min ugn! 


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.