Veckans Ledarskapstips

"Utbildningen gav direktresultat"

"Jag tycker den var bra och lätt att förstå och exempel som man kunde relatera till. Jag har börjat tänka på andra sätt och direkt se resultat i hur jag får fram information eller blir bemött. Jag blev överraskad i hur mycket det gick att koppla utbildningen till privatlivet och förhållandet med min fru. Jag fick flera aha-upplevelser under utbildningen och kunde knyta an till vardagshändelser."

(Mårten, påbörjade studierna sept 2013)

Vill du också utvecklas i ditt ledarskap? Distansutbildningen LEDARSKAPSSKOLAN där vi vågar garantera goda resultat!


Den viktigaste personen i ditt ledarskap

Du är chef. Du ska rå om medarbetare och kunder på jobbet. Hemmavid finns relationen med vänner, partner och ev barn. Men din allra närmaste relation då? Den livslånga. Relationen med dig själv. Vårdar du den? Tar du dig tiden att verkligen lyssna på den där innersta rösten som försöker säga dig någonting?
Visar du lika mycket respekt till dig själv som dina vänner?

Denna Veckans ledarskapstips vill bara påminna dig om att satsa på relationen med dig själv. Det vet du ju redan. Men när det är lite stressigt på jobbet, ja då kan det vara lätt att köra över sig själv och sina behov- att inte lyssna på sig själv och att inte ta hänsyn till sina känslor, vilket leder till att man blir lite vilsen och tappar blicken över var man är på väg.

Vårda din relation med dig själv

 1. Kommunicera kärleksfullt
  I dina inre monologer, pratar du snällt till dig själv, dvs utan förebråelser? Precis som du skulle med en kär vän som kommer till dig för att få hjälp med sina problem.
  Eller klandrar du dig själv för dina misstag, kallar dig själv dum och vårdslös?

 2. Skapa balans i livet
  Ta hand om dig såväl kroppsligt som mentalt. Lika viktigt som det är att ta hand om kroppen genom sömn, nyttig mat och motion, lika viktigt är det med mental stimulans, kreativitet och nära relationer.

 3. Reflektera
  Ta dig tiden att lyssna till din inre röst. Reflektera och lär dig av tidigare erfarenheter.

  "Det är nödvändigt...för en människa att gå iväg för sig själv...för att sitta på en sten...och fråga sig: 'Vem är jag, var har jag varit och var är jag på väg?'" (Carl Sandburg)

 4. Utvecklingssamtal med dig själv
  Varför vill du vara ledare? Vad tillför du i din organisation? Vad vill du utveckla? Vad är den långsiktiga visionen?

Mer i samma ämne
Utvecklingssamtal med mig själv (Veckans Ledarskapstips nr 17)
Inre ledarskap (Veckans Ledarskapstips nr 9)


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.