Veckans Ledarskapstips

Jobbar du med människor?

"Alla som jobbar med människor borde göra en UGL!"
(Caroline J, jan 2014)

"Jag känner att jag som person har fått till bra metoder för att bättre kunna handskas med mig själv, omgivningen och livet...Tack för en underbar vecka i min livsresa!"
(Merja H, nov 2013)

Vad får man lära sig på en UGL (Utveckling av Grupp och Ledare)?


Kopplingen mellan kärlek och ledarskap

Många av er läsare tyckte att tankarna kring kärlek och ledarskap var intressant i förra veckans nummer, och för er som vill höra mer kommer här Markus Amantos vidare tankar kring kärlek och ledarskap.

Vad har kärlek att göra med ledarskap?

 1. Du måste skapa kopplingen
  Det finns inget automatiskt, naturligt samband eller koppling mellan kärlek och ledarskap. Du som ledare måste välja att skapa den.

 2. Hur vill du påverka?
  För att kunna leda andra, behöver du kunna påverka. Hur vill du påverka andra människor? Hur vill du att dina medarbetare ska må?
  Att må bra är ett av de uttryck och former som kärleken klär sig i.

 3. Medarbetarna väljer att låta sig påverkas av dig
  Antingen väljer de att påverkas och ledas av dig för att de har tillit till att de kommer att fortsätta må bra av ditt ledarskap, eller av rädsla för att de kommer att må ännu sämre om de inte låter sig ledas av dig. 

 4. Motsatsen till kärlek
  Alla sidor har en motpol och motsatsen till ett ledarskap som utgår från kärlek, är ett som utgår från rädsla, vilket leder till "management by fear".

 5. Att leda med kärlek
  Är du trygg i dig själv, centrerad, i full kontakt med det som är essensen av dig själv och utgår från en plats i dig som inte är belamrad av intellektuella behov eller psykologiskt bråte, har du lättare att göra fria val som utgår från kärlek. 

 6. Självinsikt är vägen till medvetna val
  Det finns alltid ett val, och genom att belysa tidigare val du gjort, omedvetet eller medvetet, kan du få en större inblick om de psykologiska mönster som leder till att du ibland väljer rädsla. 
  Det är lätt att halka in på rädslans väg, när man är stressad, upplever brist (på pengar, resurser, stöd eller kommunikation) eller om man har dålig självkänsla.

 7. Akta dig för den mörka sidan
  "Fear is the path to the dark side" (Citat taget från Star Wars-film). 
  Ett ledarskap som utgår från rädsla leder till en omgivning full av misstänksamhet, konkurrens, att få andra att känna sig små, skvaller, stress och en hätsk kommunikation. 

Vidare läsning:

För dig som vill läsa hela blogginlägget, så kan du göra det här: Kopplingen mellan kärlek och ledarskap


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.