Veckans Ledarskapstips

Lyssna inåt i sommar

Ibland kommer jag på mig själv med att under en period ha haft känselspröten utåt. Det vill säga att jag känt in andra människor, deras åsikter, deras behov och deras tankar. Då är det lätt hänt att mitt liv blir en reaktion istället för en aktion. Jag formar min livskvalitet och mitt varande efter andras förväntningar och önskningar, uttalade eller outtalade, verkliga eller inbillade. 

Så ska du aldrig ha dina känselspröt utåt? Det är inte det som är min poäng här. Min poäng är att vara medveten om när du har dina känselspröt utåt. Ibland i olika sammanhang är det ju viktigt att känna in vad som pågår i den andra personen eller i gruppen. Min poäng är att med jämna mellanrum ha perioder där du vänder känselspröten inåt och känner efter vad som är viktigt för dig, vad behöver du för att må bra? Om du fick välja hur den här dagen skulle se ut, vad skulle du välja då?

Så veckans tips, sommaren står för dörren. Se till att komma ihåg att ha känselspröten inåt i sommar. Inåt mot dina behov, önskningar och värderingar. Våga lyssna på ditt sätt, hur du vill ha det, utan att följa konventioner eller förväntningar och normer.

Jag hoppas du får en härlig njutbar sommar så återkommer jag i din mailbox efter sommaren :-) Som utlovat då med en ny inriktning på de här utskicken.   

Varma hälsningar,

Markus Amanto


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.