Veckans Ledarskapstips

Ring istället för att maila

Det fanns en tid när tekniken med att skicka email övergick från en ny teknik till något som användes i så gott som varje företag och hem. Då hade jag en period där jag använde mail till det mesta. Tyckte det var himla smidigt att kunna skriva i lugn och ro, skicka när det passade och likaledes läsa när det passade in i övriga schemat. 

En dag för ett par år sedan insåg jag att mailandet gick på automatik. Jag skickade mail om det mesta som sagt (och läste mailen i tid och otid). Sedan ett drygt år tillbaka har jag börjat ringa istället för att skicka epost. Inte alltid, jag använder fortfarande epost mer än jag ringer, men jag har insett att det gammalmodiga ringandet har flera poänger.

Epost skulle bli den stora effektiviseringen och till viss del är det just det. Samtidigt har jag insett att telefonsamtal skapar förutsättningar för till exempel mer relationsbyggande och för att bättra kunna hand om följdfrågor. Hittade för övrigt en artikel (på engelska) på LinkedIn Pulse som tar upp just nio anledningar till att ringa istället för att maila.

Så veckan tips, vid ett tillfälle den kommande veckan där du hade tänkt maila någon, skippa mailen lite oftare och ring istället. Se vad som händer med relationen och det jobbar på. Och när du väl ringer, se till att du innan du slår numret har din utkomst med samtalet klar. Vad är ditt önskade resultatet av samtalet?

Varma hälsningar,
Markus Amanto


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.