Veckans Ledarskapstips

Är du närvarande i det du gör?

Efter över 220 ledarskapstips under sex års tid känner jag att det är dags för en förändring. Mycket i mitt liv just nu handlar om att reflektera kring livets stora och små frågor. Att leva i nuet, att lita till intuitionen och känslan, att skapa mervärden och göra gott här i världen. Att vara närvarande. Att ha tillit. Att leva och andas kärlek, glädje och mod. Det känns inte riktigt som det ryms enbart inom ramen för något kallat veckans ledarskapstips. Även om det mesta såklart går att relatera till ledarskap på olika sätt. 

Därför blir det några ledarskapstips till i den här formen innan sommaren och sedan startar jag upp till hösten med andra utskick. Där kommer jag i kortfattad form att blanda och ge mina tankar och reflektioner om livet, det kommer säkert att smyga sig in ett och annat tips här och där också. 

Jag återkommer med mer information om detta kommande veckor 😉

Nu raskt vidare till veckans ledarskapstips...
Jag såg en film förra helgen, Den Siste Samurajen. Hade sett den en gång tidigare, men det var länge sedan. En del av filmen handlade om samurajernas livsfilosofi och hur de gjorde saker med full närvaro. Kommer ägna några kommande ledarskapstips åt lärdomar från den filmen.

Vi börjar med att hälla upp en kopp te. Samurajerna i filmen hällde upp teet med full närvaro i hällandet och strävade efter att göra det med största möjliga “perfektion”, även om det var en vardaglig syssla.

Att vara i ögonblicket, att vara i stunden. Att vara helt och fullt närvarande i det du gör. Oavsett om du dricker ett glas vatten, samtalar med en vän eller går en promenad. 

Det är i nuet som magin finns. Det är då vi är obundna av vår historia och fria från vår framtid. Det blir som att tiden stannar och ögonblicket sträcks ut. Eller så är det som att ögonblicken radar upp sig som pärlorna på ett pärlband och vi lever ögonblick till ögonblick.

Så veckans tips, gör något medvetet varje dag den här veckan. En sak varje dag. Det kan till exempel vara att borsta tänderna. Se till att bara låta tankarna komma och gå utan att fastna i dom, och var helt närvarande i känslan av tandborsten mot tänderna och i dina rörelser.

Varma hälsningar,
Markus Amanto


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.