Veckans Ledarskapstips

Uppmärksammar du insidan eller utsidan?

I fredags var jag med mina barn och provade äventyrsbadet på Eriksdalsbadet i Stockholm för första gången. Vi hade buskul, men det var inte det som det här tipset skulle handla om. Istället handlar det om att jag genom ett stort fönster såg ut mot den andra delen av badet. Precis på andra sidan fönstret stod en typ av kon som var triangelformad upptill. På sidan av den vita konen syntes bokstäverna "RUND". 

Jag tyckte det hela var fascinerande med något triangelformat som det stod rund på. Senare insåg att jag texten fortsatte nedanför kanten på fönstret och det i själva verket stod "RUNDBANA". Det var alltså en kon för att markera de olika banorna i simhallen där det simmades motionssim. 

Hursomhelst fick det första intrycket med triangeln och ordet "RUND" mig att tänka på detta med vad vi egentligen uppmärksammar, i andra människor och i oss själva. Gammalt som gatan, och säkert ännu äldre, är ju olika talesätt och åsikter om att det är insidan som räknas...eller inte. 

På ena sidan har vi exempelvis Helen Keller som sa att: "De bästa och vackraste sakerna kan inte ses eller ens röras vid, de måste kännas med hjärtat" (Pinterest:  https://www.pinterest.com/pin/179510735117158773/)

På andra till exempel huvudrollsinnehavaren i filmen "Batman begins" som säger: "Det är inte vem jag är under ytan, utan det jag gör som definierar mig" ( Sugen på ett filmklipp? https://www.youtube.com/watch?v=H19vDg1iLRs)

Själv gick jag hem och skapade en bild som nu också finns på både Twitter-kontot och Facebook på temat insidan eller utsidan.

Uppmärksammar du insidan eller utsidan?

Så veckans tips, fundera över hur det ser ut ditt ledarskap, vad gör du som visar att det är insidan, eller utsidan, som räknas?

Varma hälsningar,
Markus Amanto


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.