Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Veckans tips avslutar serien med tips inspirerade av min skidlektion i Idre med Hampus i den oranga hjälmen. Denna gång skriver jag om vikten av perspektivet utifrån, att spegla din verklighet i någon annans ögon. Nästa vecka blir det nya tips ;-)

Har du en engelsktalande kollega eller vän? Nu finns den uppdaterade versionen av min engelska onlinekurs om ledarstilar på KURS.SE. Be honom eller henne ange rabattkoden FRIEND25 så får hen 25% rabatt på kursavgiften (gäller t o m nästa tisdag).

Varma hälsningar,

Markus Amanto

Spegla din verklighet i någon annans ögon

Det är dags för det sista av ledarskapstipsen baserade på mina äventyr på Idre Fjäll tillsammans med min skidlärare Hampus. Jag har tidigare skrivit om saker som vikten av att vara centrerad, att vara proaktiv och att ha tålamod. 

Det avslutande tipset handlar om helheten. Vikten av att få någon utomståendes perspektiv på din verklighet. Hampus inledde vår lektion med att åka bakom mig och titta på hur jag åkte. Sedan baserade han vår 1,5 timmars lektion på vad han såg. Han beskrev för mig vad han hade sett, vad han trodde att vi behövde jobba på och såg gav han mig övningar som vi tränade på tillsammans. 

Så veckans tips blir att hitta en sådan person i ditt ledarskap. Det kan vara en extern mentor, din närmaste chef eller en annan chef inom organisationen som du respekterar. Släpp prestigen och få nya perspektiv och hitta nya möjligheter genom dessa fräscha ögon på dina vanor och beteenden. Hitta någon som är villig att studera dig och sedan ställa frågor som får dig att tänka till och att hitta de nya vägarna. Det är en ofta underskattad möjlighet i ledarskapet. 


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.