Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Hoppas detta finner dig väl. Jag har nyligen fördjupat mig i ämnet delegering. Jag inser att förmågan att anpassa sitt ledarskap efter medarbetarens kompetensnivå, blir en avgörande del av effektiv delegering. Det gör också att min onlinekurs Matchat Ledarskap blir användarbar på ytterligare sätt. För att fira denna insikt ;-) får du 50% rabatt på kursen om du anmäler dig inom de närmaste 7 (sju) dagarna. Ange kampanjkoden DELEGERING50 under övrigt i anmälningsformuläret på KURS.SE.

Veckans tips handlar såklart om mina fortsatta äventyr i Idres skidbackar. Min mentor Hampus propsade på att jag skulle träna på några få, “enkla” saker om och om igen. Det påminde mig om något Chet Holmes sa till mig för flera åra sedan. Häng med!

Varma hälsningar,

Markus Amanto

Gör 12 saker 1000 gånger, inte tvärtom

Några få saker ville min skidlärare Hampus att jag skulle fokusera på. Trycket mitt på foten. Underbenet mitt i skaftet på pjäxan. Börja svängen tidigt. Ha tålamod och vänta ut skäret. Han sa att även elitåkare tragglade just det med trycket mitt på foten i sitt letande efter det rena, effektiva skäret.

Det tog mig tillbaka till mitt möte med den numera avlidne Chet Holmes som jag mötte för flera år sedan i USA. Han var framgångsrik entreprenör och hade även svart bälte i karate. Han sa att karate-mästare inte blev mästare för att de gjorde 1000 saker 12 gånger. Istället blev de mästare genom att göra 12 saker 1000 gånger. 

Träna på grunderna. Det är så lätt att missa. Att tappa tålamodet och tänka att du ska “snitsa” till det lite. Eller att det ska dyka upp en ny mirakelmetod som ska transformera ditt eller mitt ledarskap. Att tappa fokus på det grundläggande. Nej, håll det enkelt. Träna på grunderna om och om och om igen. 

I ledarskapet tänker jag att de grunderna handlar om till exempel; att planera din dag och din vecka innan den planerar dig, att småprata med dina medarbetare så att de vet att du bryr dig om, att ta dig tiden att lära känna dina team-medlemmars förmåga, utmaningar och ambitioner, att sätta tydliga och inspirerande mål, att ge feedback till dina medarbetare, att följa upp.

Så veckans tips, fundera en stund över vad de 12 sakerna är i ditt ledarskap som är avgörande för din framgång. Fortsätt sedan att slipa på just de beteendena tills du också blir en mästare eller mästarinna som får fram det bästa i människorna du leder.


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.