Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Nu kör vi! Idag öppnar vi portarna till Magnus och min nya onlinekurs “Vem är jag? Vad vill jag? Vad gör jag?”. Den handlar om livets allvar på ett lustfyllt sätt. Om att ta rodret i ditt eget liv och hitta mer motivation, glädje och effektivitet. 

Jag är riktigt upprymd över att vi äntligen kan gå ut med den här kursen som jag är övertygad om kommer vara ett bra stöd i många människors personliga utveckling. För att fira lanseringen av kursen som vi svettats över i flera månaders tid så vill jag ge dig som prenumerant på mitt nyhetsbrev ett tidsbegränsat erbjudande. Under den närmaste veckan får du 50% rabatt på kursavgiften. Du kan läsa om kursen på: https://kurs.se/kurser/vem-ar-jag/
I anmälningsformuläret finns ett fält där du kan ange rabattkoden: 50LANSERING
Jag vill nå ut med den här kursen så att så många som möjligt får utbyte av den så du är varmt välkommen att ge rabattkoden till dina vänner också. Men antalet rabatterade platser är begränsat till 25 stycken. Så när de 25 platserna gått eller veckan tagit slut så är det ordinarie kursavgift som gäller.

Är du fortfarande här eller försvann du iväg för att anmäla dig till kursen? ;-) Nu övergår jag hursomhelst till veckans tips som handlar om mitt eget lycko-tak och som jag genom åren stött på även i andra människor. Taket styr över hur lycklig du tillåter dig själv att vara. Att vara medveten om var du har ditt tak kan göra avgörande skillnad för din livskvalitet. Häng med!

Varma hälsningar,

Markus Amanto

Hur mycket lycka tillåter du dig själv att uppleva?

Jag har just haft en alldeles underbart skön helg. Avkopplande, rolig och med härlig gemenskap. Känner mig magiskt påfylld i själen när måndagen gör sitt intåg.  

Så i morse pratar jag med en av mina närmaste vänner och berättar om min ljuvliga helg och min härliga känsla inombords. I slutet av mitt återgivande av det hela hör jag mig själv säga något i stil med “det är lika bra att njuta fullt ut nu, man vet ju aldrig vad som händer imorgon”. 

Kanske har du en eller flera vänner som är riktigt nära. Som på vissa sätt känner dig bättre än du själv. Som ger dig kärlek och omtanke, både den varma, mysiga sorten och den tuffa, utmanande när det är det du behöver. Den här vännen är för mig tacksamt nog en sådan vän.

Hans ifrågasatte genast mitt utryck och undrade varför jag sa så? Det kan ju låta harmlöst att se till att njuta av nuet för man vet ju faktiskt aldrig vad som händer imorgon, eller ens om fem minuter. Samtidigt var det uttrycket i mitt fall en påminnelse om mitt så kallade "lycko-tak". Det har betydligt mindre påverkan på mig nu än det haft tidigare i mitt liv, då jag jobbat aktivt med att förändra det, men det gör sig fortfarande påmint ibland.

Jag har tidigare skrivit om din inre termostat för framgång och lycko-taket är närbesläktat med den termostaten. Det styr helt enkelt över hur lycklig du får vara. Om vi nu förutsätter att du liksom jag har ett sådant tak. Kanske har du till och med ett som du inte är medveten om. Så var det i alla fall för mig innan jag fick upp ögonen för det. 

Lycko-taket är som en omedveten gräns för hur lyckliga vi får vara. Om det gick att mäta lycka i procent, så låt oss säga att jag omedvetet hade placerat mitt tak på 70% lycka. Att taket hamnat just där kan ha att göra med till exempel tidigare erfarenheter i livet, min syn på mitt eget värde och passiva värderingar. När jag hamnar i perioder i livet där jag upplever mycket lycka och kanske hamnar på 90% lycka, jag mår helt enkelt prima, så kickar taket igång och säger att “så här bra kan du inte ha det”. Sedan hittar jag mer eller mindre destruktiva tankegångar och sätt att sabotera för mig själv så att jag sjunker ner under 70% igen.

Efter att ha byggt om i mitt inre hus har jag bland annat höjt takhöjden. Så idag kan jag tillåta mig själv mer lycka och längre perioder av den.

Så veckans tips, reflektera över om också du har ett lycka-tak? Och på vilken nivå ligger det i så fall? Och vad behöver du göra eller släppa taget om för att tillåta dig själv att spränga det taket och uppleva lycka mer, oftare och längre?


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.