Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Nu närmar jag och Magnus oss lansering av vår nya onlinekurs. Håll utkik i nyhetsbrevet nästa vecka efter ett rabatterat lanseringserbjudande med begränsat antal platser ;-)

Hafiz var en persisk poet som levde på 1300-talet och lär ha sagt: "Ämnet för ikväll är kärlek. Och det gäller för imorgon kväll också. Faktiskt så vet jag inte något bättre ämne att diskutera tills ni dör." Så veckans tema är...trumvirvel...kärlek :-)

Varma hälsningar,

Markus Amanto

Välj kärleken

När vi väljer kärleken blir allt självklart. Det blir inte alltid vare sig smärtfritt eller enkelt, men det blir självklart. När vi väljer kärleken blir valet enkelt hur vi ska vara, hur vi ska agera. 

När vi väljer rädsla måste vi tänka. Då måste vi tänka ut strategier för att skydda oss själva från det vi är rädda för. Vi tar hissen upp i huvudet och lämnar hjärtat. Det i sin tur skapar en osäkerhet. Ett tvivel om vilket val som är det bästa. Det i sin tur är långt ifrån självklart.

Att välja kärleken innebär att acceptera, att ge upp behovet av att ha kontroll, att ha rätt eller att vinna. Att våga vila och att vara i tillit, tron  på att det goda kommer tillbaka. Att välja kärleken innebär att "dö" in i ögonblicket, naken, oskyddad, sårbar och levande.

Att välja rädsla innebär att klä på sig en rustning, redo för strid. Att använda hela eller delar av vår livsenergi till analyser om hur vi kan ändra på andra människor. 

Att välja kärlek innebär också att älska dig själv, alldeles oavsett om du väljer rädsla ibland. 

Du kan inte ge av det du inte har. Om du ger dig själv villkorslös kärlek, då kan du också ge det till andra utan "krokar". Utan förväntningar på att de ska vara, svara eller agera på ett visst sätt för att du ska kunna fortsätta älska dig själv.

Så veckans tips; välj kärleken.


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.