Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Magnus och jag finslipar i detta nu detaljerna på vår nya onlinekurs "Vem är jag? Vad vill jag? Vad gör jag?". Vi räknar med lansering i slutet av oktober, återkommer ;-)

Veckans tips handlar om en fråga i linje med vem du är och vad du vill. Det finns ett otal talesätt om att "varför" alltid kommer före "vad" eller "hur". Så frågan infinner sig ju onekligen hur du hittar detta varför, ditt syfte och din mening. Om detta handlar veckans tips.

Varma hälsningar,

Markus Amanto

Hur du hittar ditt syfte i livet

Periodvis i mitt liv har jag kämpat med att känna mening, att hitta mitt syfte i livet. I andra perioder av mitt liv har min mening och mitt syfte varit mer tydligt.

I de stunder jag har kämpat med att hitta meningen och syftet har det ibland känts frustrerande. Det varit en resa som sökt via bland annat nyfikenheten, jobbiga frågor och inre demoner.  Ibland kan jag se att det sökandet, den längtan, blivit själva hindret för att hitta en djupare mening.

Min gode vän Jonas var nyligen och lyssnade på en föreläsning med en indisk läromästare. Föreläsaren menade att man inte alls behövde söka eller finna sin mening och syfte, utan det handlade istället om att "hitta" sig själv. Att vara den man verkligen är och sedan dela det med världen. Då kom "syftet" som ett brev på posten. Och det spelade ingen roll om man var "guru", pilot eller rörmokare, så länge man hade hittat sin kärna och delade av sig själv från den.  

Tänker i sammanhanget också på en historia jag hört om den kände konstnären Michelangelo. Det sägs att han fick frågan: "Hur lyckades du skapa statyn David?" (för den oinvigde räknas den över 5 meter höga statyn i marmor som ett hans största mästerverk). Michelangelo lär ha svarat: "Jag högg bara bort allt som inte var David".

Så om du liksom jag ägnar en del stunder åt att söka din mening, ditt syfte, kanske du inte ska lägga till något. Utan istället släppa det som inte är du. Låta det som är du växa fram och sedan dela det med världen.

Så veckans tips, våga bli mer av dig själv och dela sedan det med världen. Med dina nära och kära. Med dina medarbetare. Med främlingen på gatan. Där bor din unika gåva.


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.