Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

På temat bättre sent än aldrig kommer här veckans tips. Jag hade förmånen att i slutet av förra veckan jobba tre dagar med en grupp på 12 personer och bestämde mig för att ge mig själv lite ledigt efter det.

En av sakerna vi jobbade med i den gruppen var tillit. Och tillit är både temat för veckans tips och ett ständigt återkommande ämne både i relationer som fungerar bra och relationer som fungerar mindre bra. 

Och så fyller Veckans Ledarskapstips 200 nummer den här veckan :-) Det är värt att fira tycker jag. Därför bjuder jag de fyra första att anmäla sig till min och Jonas nya heldagskurs i Stockholm den 13 oktober på 50% av kursavgiften. Läs mer på den här länken: http://www.altaleda.se/kurser/levande-genom-lek/
För att anmäla dig med det rabatterade priset, skicka ett mail till adressen längst ner på den sidan och skriv "200-jubileum" någonstan i mailet.

Varma hälsningar,
Markus Amanto

Vad har du tillit till?

Du kan ha tillit till många olika saker, dig själv, andra eller livet till exempel. Om du är som jag så tappar du den tilliten ibland. Eller i alla fall kontakten med tilliten. Om du är som jag så blir du mer spänd då och ditt behov av kontroll ökar.

När vi inte känner tillit i en situation eller mot en viss person så blir vi lättare oroliga. Vi börjar fantisera om dåliga saker som kan hända. Kanske börjar vi anstränga oss onödigt mycket.

Psykologen Erik Eriksson, menar att tillit handlar om "tron på att det goda kommer tillbaka". Så kan du i situationer när det goda verkar ha försvunnit i en relation eller i ett sammhang, tro på att det goda kommer tillbaka? 

Jag brukar komma på mig själv att ibland just tappa tillit till att en viss situation ska lösa sig eller en viss relation ska bli "god" igen. När jag kommer på mig själv med att göra det så brukar jag först ta några djupa andetag, sådana där som känns i hela kroppen. Sen brukar jag fråga mig själv; hur skulle det vara om jag kände full tillit i den här situationen? Och; vad behöver jag för att känna tillit just nu?

Kanske kommer du ihåg Dr Phil som förekom på TV för nu rätt många år sedan. Eller så är han fortfarande där, bara att jag inte följt honom på senare år? Hursom, han menade vid något tillfälle att tillit inte alls handlar om den andra personen eller situationen. Utan om huruvida du tror att du kommer att kunna hantera det som kan komma att uppstå i relationen eller situationen.

Så veckans tips, när du känner dig spänd eller orolig i en situation, fråga dig själv hur det skulle vara om du kände full tillit i den här situationen? Hur skulle du tänka, agera och känna? Och fråga dig själv vad du behöver för att känna den tilliten? Och kom ihåg att andas ;-)


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.